От сутринта пред пощенските клонове в страната се извиха опашки

...
От сутринта пред пощенските клонове в страната се извиха опашки
Коментари Харесай

Опашки за пенсии пред пощите заради срив в системата

От сутринта пред пощенските клонове в страната се извиха опашки от възрастни хора. Днес е първия ден за погашение на пенсиите и спомагателните 50 лв., които държавното управление отпусна за втори следващ месец на всички пенсионери като помощ поради пандемията. Срив в осведомителната система на Български пощи обаче неприятно изненада възрастните хора.

 Изплащат пенсиите с добавка от 50 лева Виж още

От Български пощи оповестиха, че " заради механически проблеми услугите сега се правят със закъснение. Работи се по премахване на казуса. Клиентите ще бъдат осведомени неотложно при нормализиране на обстановката ".

Въпреки че приемането на пенсиите ще продължи до 21 септември, доста от хората бързаха да си вземат парите още в първия ден, което докара до още по-голямо скупчване пред пощенските клонове. Техническият проблем обаче попари очакванията им и мнозина се отхвърлиха от чакането на опашка.

Всеки месец страната превежда пари за пенсии на 2 милиона души. По-голямата част от парите се изплащат през пощенските клонове, а не през банките - подобен е изборът на самите пенсионери.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР