От сутринта на Рибната борса във Варна има върволица от

...
От сутринта на Рибната борса във Варна има върволица от
Коментари Харесай

Каква риба има днес на борсата във Варна и колко ще ни струва

От сутринта на Рибната борса във Варна има върволяк от хора, пристигнали да си купят обичайна за Никулден риба, съобщи кореспондент на Moreto.net Разнообразието от свежа и прясна риба е огромно, предлага се както свеж черноморски улов, по този начин и дунавски, гръцки. Разбира се замразената риба също участва.

Проверка демонстрира, че няма забележима разлика на цените на рибата и морските блага по отношение на вчерашния ден. Единствено прави усещане, че в днешния ден цаца и меджит на пазара нямаше, а дребния сафрид бе нараснал цената си. При по-едрите риби стойностите са сходни.

За малък сафрид цената през днешния ден е сред 6 и 8 лева

Цял шаран е 10 лева, цялостен толостолоб е 5 лева./кг, в случай че решите да си вземете котлети цената за кило скача на 10 лева

Една от най-обичаните черноморски риби, калканът, е на 35 лева и 40 за по-едрите. За обичащите скатни риби въпреки всичко може да опитат и ватос на 8 лева кг.

В избора от риба откриваме и писия - 20.00 лева, щука - 10-13 лева и есетровата чига - 22 лева./кг.

Кефалът е измежду най-бюджетните риби на цена от 6 лева, предлага се също пастърва - 14 лева, ципура - 15 лева, лаврак - 15-18 лева, зарган - 20 лева, паламид - 12 лева

Филе от бял амур можем да закупим на 12 лева, филе акула на 18 лева, а котлет сьомга доближава до 40 лева./кг.

Сред морските блага се оферират замразени миди, кралски скариди, пипала от октопод и черноморски дребни скаридки, последните на 25 лева кг.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР