От сутринта на 30 май Москва е атакувана с дронове.

...
От сутринта на 30 май Москва е атакувана с дронове.
Коментари Харесай

Атака с дронове срещу Москва

От сутринта на 30 май Москва е атакувана с дронове. Силите на съветската противовъздушна защита (ПВО) са унищожили дронове на път към съветската столица.

 

По предварителни данни четири безпилотни летателни апарати (БЛА) са били свалени при метод към Москва от югозапад, в това число над Рублево-Успенското шосе, един дрон е бил свален над Новая Рига.

Три дрона са се разрушили в жилищни високи здания. По предварителни данни няма потърпевши.

Евакуирани са над 300 души.

 

Кметът на съветската столица заяви, че са нанесени леки вреди на няколко здания, само че няма потърпевши. Руски медии оповестяват за свалени сред 4 и 10 дрона.

 

Според известието на кмета Сергей Собянин, " рано тази заран при офанзива с безпилотни летателни апарати бяха породени незначителни материални вреди на няколко сгради. Всички незабавни служби в града са на мястото на случаите ".

Кметът акцентира, че няма съществено потърпевши хора при случая и незабавните служби работят, с цел да изяснят събитията към случилото се.

Собянин прикани жителите да се доверяват единствено на публични източници на информация и да не популяризират непроверени данни.

 

Информацията за свалените дронове в предградията беше доказана от губернатора Андрей Воробьов:  “Тази заран жителите на някои региони на Московска област чуха звуци от детонации - това е нашата противовъздушна защита. При наближаването на Москва бяха свалени няколко дрона. Моля хората да запазят успокоение. Всички незабавни служби работят. Ще осведомяваме. “

 

Според телеграм канала Shot единствено над Рубльовка са били свалени пет дрона. Общо в Подмосковието са свалени 13 дрона (Рубльовка, Красногорски регион, Истрински регион, Нова Москва). 3 са попаднали в жилищни здания (Ленински проспект, ул. Профсоюзная, ул. Атласова)

Счупени са прозорци на 25-ия етаж на жилищен блок, няма пожар. Shot и Mash пишат, че е потърпевша една от плочите на структурата на постройката.


Според информация от " РИА Новости ", част от жителите на постройка на улица " Профсоюзна " в южната част на Москва са били евакуирани.

Някои съветски Телеграм канали оповестиха, че тази заран са били видяни сред четири и 10 дрона.

Baza оповестява за различен дрон, който преди този момент се е разрушил в жилищна постройка в Москва на улица “Профсоюзная ”. Той е влетял през прозореца на жилището на 14-ия етаж. Дронът е носил 3 взривни устройства, които не са се задействали. В момента се прави евакуация на жителите на постройката. Жителите на Подмосковни Одинцово оповестяват за звуци от детонации.

 

Повече от 10 безпилотни самолета бяха свалени в региона на Москва тази заран. Повечето от тях са в областите Истра, Красногорск и Одинцово, оповестява Baza.

 

В Москва са заглушени сателитните навигационни сигнали. Мярката е обвързвана с офанзива на дронове, които ги употребяват за ориентиране. Таксиметрови водачи и водачи се оплакват от неизправности на GPS.

Въведен е проект Typhoon в столицата. Това значи незабавно събиране на личния състав, участващ в отстраняването на следствията от изключителни обстановки.

 

Атаката стана часове след следващите масирани съветски удари против Киев, при която почина един човек, а трима пострадаха.

 

Според градската военна администрация на Киев, за разлика от предходни офанзиви, когато Русия употребява разнообразни типове оръжия, този път офанзивата е осъществена извънредно с ирански дронове " Шахед ". Атаката е осъществена в разнообразни направления, на няколко талази. Въздушната офанзива продължи съвсем три часа. По предварителни данни повече от 20 дрона са били унищожени от системите за Противовъздушна отбрана във въздушното пространство на Киев. Има вреди от парчета. По предварителна информация един човек е умрял, а трима са ранени.

 

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!    

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР