От суматохата покрай Вавилонската кула се облажиха само заведенията в

...
От суматохата покрай Вавилонската кула се облажиха само заведенията в
Коментари Харесай

Пловдивчани превзеха кафенетата в Капана

От паниката около Вавилонската кула се облажиха единствено заведенията в непосредствена непосредственост. Кръчмите и кафенетата освен че бяха претъпкани, само че и входът без предварителна резервация беше неосъществим. За да не връщат клиенти, ресторантьорите се видяха принудени да вадят маси и столове навън, без значение от студа.

Най-големи очаквания на откриващия уикенд разпореждаха бизнесмените, които стопанисват заведения в Капана. Тук може би е едно от дребното места в града, където личният състав владее свободно най-малко един западен език. Петъчният ден в Капана обаче се трансформира в първата неприятна изненада - посетителите бяха главно постоянните клиенти на заведенията. Въпреки това за идващия ден множеството питейни заведения и заведения за хранене бяха мобилизирали целия си разполагаем личен състав. Решението се оказа положително, тъй като осезаемо оживление се усети още от ранните часове на 12 януари и очевидно още по обяд единствено знамение можеше да помогне на искащите да си намерят места за кафе или обяд в арт квартала. Собствениците на локали чакаха, че след откриването на Пловдив Европейска столица на културата хората още веднъж ще се върнат за пиво в Капана. Останаха излъгани, бизнесът тук посрещна една общоприета съботна вечер. Според хората от личния състав в някои от общоприетите уикенди едва ли са обслужвали повече посетители.

Най-култовите заведения и нощни клубове, които се пълнят по традиция всеки петък и събота, още веднъж бяха цялостни, само че клиентелата беше главно от пловдивчани и техни познати и другари от други български градове. Така жадуваните задгранични туристи останаха една фантазия, която беше отсрочена за „ през пролетта, когато се стопли ”. Неделята също не съумя да оправдае упованията и след 16.30 часа огромната част от заведенията останаха полупразни, описват хора от сектора.

Със сигурност има нарастване на оборотите по отношение на другите зимни уикенди, само че то не надвишава 15-20%, преценя бизнесът в Капана. Няма и по какъв начин да завъртим повече пари, в случай че самите заведения нямат потенциал да поемат повече клиенти от нормалното. Надяват се обстановката да се усъвършенства, когато времето се затопли и стартират деянията от дейната стратегия на Европейска столица на културата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР