От страна на Република Северна Македония е отправено предложение за

...
От страна на Република Северна Македония е отправено предложение за
Коментари Харесай

Скопие предложи на МВнР двамата външни министри да разговарят по телефона

От страна на Република Северна Македония е отправено предложение за телефонен диалог сред първите дипломати на двете страни и той ще се състои незабавно щом програмата на министър Светлан Стоев разрешава. Това се споделя в позиция на Министерство на външните работи, представена от БГНЕС.

" България постоянно е била и остава отворена за открит разговор и съдействие с Република Северна Македония. Междуправителствено съвещание може да се организира тогава, когато са налице нужните предпоставки и условия за това. Провеждане на среща в подобен формат би трябвало да е изпълнено със наличие. В този смисъл, припомняме, че на бъдещо Междуправителствено съвещание следва да бъде признат годишен отчет от работата на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по историческите и просветителните въпроси . " - се споделя още в позицията на министерството.
 Служебният външен министър няма да трансформира позицията към Северна Македония
Служебният външен министър няма да трансформира позицията към Северна Македония

Първа позиция - за напрежението в Израел

От Министерство на външните работи припомнят декларираното от министър Стоев при встъпването му в служба, че българската страна остава отворена за разговор, като в това време служебното държавно управление няма оторизация да трансформира рамковата позиция на България, която е призната с консенсус от всички политически сили в Народното събрание.

Припомняме, през седмицата непрекъснатият представител на България в Европейския съюз Димитър Цанчев подсети, че Република Северна Македония не извършва контракта за добросъседство , подписан с нашата страна. " Ако допуснем такова държание, на следващия ден друга държава-кандидат може да се заблуди, че ще й бъде разрешено да се държи по същия метод. " - уточни дипломатът.
 България отбрани в Брюксел позицията си за Северна Македония
България отбрани в Брюксел позицията си за Северна Македония

Скопие отхвърля да скъса с идеологията от времето на комунизма…
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР