От столичната детска градина 164 Зорница излизат на протест. Служителите

...
От столичната детска градина 164 Зорница излизат на протест. Служителите
Коментари Харесай

Протест на неизрядната детска градина в защита на директорката

От столичната детска градина 164 " Зорница " излизат на митинг . Служителите осведомят, че митингът е по отношение на " невижданото уволняване (от страна на столична община) " на госпожа Мариана Иванова, шеф на 164 детска градина в столичния квартал " Горна баня ".

Екипът от чиновници готви ефикасна стачка. 35 души, членове на СБУ, се заканват, че ще стачкуват в отбрана на директорката. Това заяви Мариета Велкова - ръководителят на СБУ в ДГ 164 " Зорница ".

 Родители пазят директорката на неизрядната детска градина
Родители пазят директорката на неизрядната детска градина

Директорката отхвърля всички обвинявания

Припомняме, директорката на детската градина беше упрекната, че е приела деца без документи за кандидатстване. Нарушението е открито при инспекция на дирекция " Образование " на Столична община и администрацията на регион " Овча купел ".

Ръководството на детска градина 164 " Зорница " в столичния квартал " Овча купел " направило н арушения на Наредбата за банкет на деца в общинските детски градини на територия на Столична община.От общината настояват, че за 24 деца липсват кандидатури в осведомителната системата за обслужване на детските заведение на Следствен отдел към окръжна прокуратура.

 Детска градина в София приела по втория метод 24 деца
Детска градина в София приела по втория метод 24 деца

Проверка е осъществена по тъжби от чиновници на детската градина и сигнали от жители

Директорката Мариана Иванова отхвърля всички обвинявания. " Уважавам моите родители, за мен те са идентични без значение по какъв начин са влезнали по ексклузивен банкет или по общоприет ", изясни Иванова и добави, че е принудена да подаде оставка. Тя отсече, че в градината не са одобрявани деца отвън системата.

Преди две седмици пред детската градина 164 " Зорница " се събраха доста родители на деца от образователното заведение. Те опазиха директорката.

" Не считаме, че махането на директорката, ще освободи повече места ", безапелационни са родители. За тях е значимо децата да са добре. " Работата на директорката е отлична ", разяснява майка на дете от градината.

Родителите считат, че казусът с децата и кой къде е признат е световен за София. Проблемът е институционален по тяхно мнение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР