От Стефани ван ден БергХАГА (Ройтерс) - Рекордните 52 държави

...
От Стефани ван ден БергХАГА (Ройтерс) - Рекордните 52 държави
Коментари Харесай

Световният съд провежда изслушвания относно окупацията на палестински територии от Израел

От Стефани ван ден Берг

ХАГА (Ройтерс) - Рекордните 52 страни ще показват причини по отношение на правните последствия от израелската окупация на палестинските територии в Международния съд (МС), най-висшият юридически орган на Организация на обединените нации.

Шестдневните чувания на Министерски съвет, започващи в понеделник, идват, откакто Общото заседание на Организация на обединените нации изиска от съда през 2022 година консултативно или необвързващо мнение по отношение на специалността. Докато Израел е пренебрегвал сходни отзиви в предишното, това може да добави политически напън върху продължаващата интервенция в Газа, която умъртви 28 775 души, най-вече цивилни. като ICJ, с цел да изследва държанието на Израел, което стана по-спешно след офанзивите на Хамас на 7 октомври в Израел и военния отговор на Израел в Ивицата Газа.

„ От политическа позиция това ще помогне за постигането на две- държавно решение. Използваме платформата на най-големия правосъден орган, с цел да придвижим нашата идея ", сподели Омар Авадала, почитан чиновник в палестинското външно минист...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР