От стартирането си през 2017 г., абонаментната услуга Xbox Game

...
От стартирането си през 2017 г., абонаментната услуга Xbox Game
Коментари Харесай

В Microsoft Game Pass може да бъде въведено гледане на реклами в замяна на достъп чрез абонамент

От стартирането си през 2017 година, абонаментната услуга Xbox Game Pass притегли повече от 25 милиона души. Въпреки това, за тези, които не се интересуват от абонамент, Microsoft предлага евентуално нов модел, при който геймърите ще могат да гледат реклами в подмяна на интервал от малко игрово време.

Ако геймърите търсят кого да обвинят за това, евентуалния провинен е Сара Бонд (Sarah Bond), вицепрезидент на Xbox за работа със основателите на игри и екосистемата. Тя сподели, че непрестанно търси благоприятни условия за „ внасяне на повече многообразие в бизнес-моделите “ за разработчиците на игри. „ Говорихме за изпробване с други модели. Питаме се: за какво рекламата е по-често срещана на мобилните устройства? Има ли модели, които работят добре на компютър и конзоли? “ – споделя Бонд. Съобщението на Бонд идва няколко месеца откакто някои играчи на Game Pass видяха анкета на испански език, питаща какъв брой са заинтригуваните от по-евтино равнище на Game Pass, включващо „ реклами преди игра “. Това припомня на скорошното внедряване в Netflix на на ниска цена абонамент, поддържан от реклами. Миналата година изданието Insider заяви, че Microsoft работи с рекламни организации, с цел да „ разрешат на рекламодателите да пускат реклами в споделящи Xbox игри “.

Интересът на Microsoft към рекламата в игрите не е нов: през 2006 година компанията купи мрежата за рекламиране в игри Massive, само че я затвори до 2010 година Въпреки това, вълната от вътреигрови реклами в конзолните игри се концентрира най-вече върху известия, оповестени в игровия свят, като да вземем за пример на рекламните щитове в игрите или даже на NPC, предлагащи други игри.

Пример за реклама в екшъна Alan Wake. Източник на изображението: Remedy Entertainment

В изследванията през 2009 година на вътреигровите реклами, разработчиците предизвестиха да не се прекъсва играта и имаха вяра, че маркетингът, който „ пречи на хода на играта, може да аргументи непоправими вреди “ на марката. Към днешна дата виждаме, че мобилните геймъри необятно одобряват видеорекламите като цена, която заплащат за достъп до условно-безплатни игри. Въпреки това, не е ясно дали такива рекламни паузи също биха били добре приветствани по време на зареждащите екрани или сред равнищата в AAA-игрите.

През последните месеци Microsoft видя закъснение в растежа на клиентите на Game Pass, тъй че търсенето на нови модели за облага за компанията е по-спешно от всеки път. DFC Intelligence неотдавна сподели, че Game Pass „ не наподобява като резистентен дълготраен бизнес модел “, значително тъй като Microsoft би трябвало да включи доста скъпо наличие в библиотеката на услугата, с цел да притегли клиенти.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР