От сряда вечерта в страната т.нар. РДФ отпадъци, който се

...
От сряда вечерта в страната т.нар. РДФ отпадъци, който се
Коментари Харесай

Отпадъци за горене ще влизат в страната само през едно пристанище, каза министър Димитров

От сряда вечерта в страната така наречен РДФ боклуци, който се употребяват за горене ще влизат в страната единствено през пристанище Варна - Запад, сподели през днешния ден по Канал 3 министърът на екологията Емил Димитров. Право да ги употребяват пък ще имат четири предприятия - циментовите фабрики Бели Извор, Златна Панега и Девня цимент, и ТЕЦ-Сливен. Според Димитров те имат филтри, които задържат всички нездравословни субстанции, отделящи се при горенето. При монтаж на филтри, такова позволение ще получи ТЕЦ-Бобов дол.

Емил Димитров изясни, че откакто на Италия е върната първата пратка отпадък, открит на пристанище Варна, е получено писмо, че грешката е при тях, като е бил заложен погрешен код за идентификация на отпадъците.

За свързваното с Христо Ковачки " Брикел " Емил Димитров сподели, че сдружението не е хващано да гори боклуци. Само наоколо до него са открити складирани такива, само че от друга компания.

Екоминистърът сподели, че ще приказва с премиера за казуса с компаниите, построили мощности за произвеждане на РДФ, който обаче не създават гориво от боклуци. По закон промишлеността би трябвало да употребява 50% български, 50% вносен РДФ, само че български няма, заключи той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР