От сряда официално са в сила новите текстове на Закона

...
От сряда официално са в сила новите текстове на Закона
Коментари Харесай

Официално: МВР снима за превишена скорост без предупреждение

От сряда публично са в действие новите текстове на Закона за придвижване по пътищата, с които Министерство на вътрешните работи ще може да снима с видеокамери нарушителите на пътя, без за това да има индикативен знак. 

Промените бяха внесени от депутати от ГЕРБ и скоростно признати в Народното събрание. В сряда законът беше обнародван в Държавен вестник с декрет на президента. 

Новите текстове позволяват премахването на табелите на пътя, които до момента предупреждаваха, че съответният сектор се следи с камери. Табелите бяха въведени,с лед като с тълкувателно решение от февруари 2014 година Върховният административен съд (ВАС) извади мобилните камери от техническите средства, с които КАТ може да установи нарушавания на пътя, тъй като поставяли водачите в неравностойно състояние. За да отговори на условията на съда Министерство на вътрешните работи сътвори ред, по който инспекциите с мобилни камери трябваше да стават наложително при обозначени коли и сектори. 

С редакцията на ЗДвП обаче на процедура се редактират тези текстове, които дадоха съображение на съда да анулира законността на фишовете, издадени от мобилни камери. 

Отворен обаче остава въпросът за това какъв брой законно е снимането без предизвестие.

С новите измененията се планува да има глоба за притежателите, дали автомобила си за ръководство на водачи без брошура или използвали алкохол и опиати. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР