От средата на юни в небето се издига огромен пламък

...
От средата на юни в небето се издига огромен пламък
Коментари Харесай

Русия изгаря недоставения на Европа газ

От средата на юни в небето се издига голям пламък над две кули на руско-финландската граница , написа Der Standard. Очевидно там горят огромни количества природен газ, които Русия не доставя на Европа .

Изображението бе публикувано от финландската телевизия Yle. Според телевизионния оператор това е разпределителна станция на съветската енергийна компания " Газпром " покрай Портовая, където стартира и газопроводът " Северен поток 1 ".

Пламъкът се появява за първи път, откакто Кремъл доста ограничи доставките на газ за Европа.

Финландският ефирен канал се базира на известия на очевидци и данни от американската галактическа организация Nasa и нейната световна услуга за наблюдаване на пожари, " Пожарна информация за системи за ръководство на запаси ", която демонстрира, че огънят продължава да гори близо до станцията Портовая . В района не са видяни други пожари, което допуска, че Русия изгаря непотребния газ. Обикновено това целеустремено изгаряне се прави, когато не е механически допустимо или стопански оправдано газът да се транспортира по-нататък .
 Европейски Съюз се готви за тежка зима и живот с газова примка на шията
Европейски Съюз се готви за тежка зима и живот с газова примка на шията

Според МААЕ европейските страни няма да могат да попълнят нужния потенциал в газовите си складове преди зимата

Понастоящем " Газпром " подава единствено . Като повода за това се показва към момента е изчезналата турбината, която беше на ремонт в Канада. Въпросната турбина е ремонтирана и от две седмици се намира на.

Германският канцлер , че употребява като предлог ремонта на турбината, с цел да манипулира пазара на газ в Европа. Миналата седмица Шолц съобщи, че турбината може да бъде употребена когато и да е и да бъде доставена, само че на процедура .

Съоръженията за предпазване в Русия евентуално са цялостни, само че без клиенти в Европа няма благоприятни условия за продажби. Преди войната в Украйна Русия продаваше 83% от естествения си газ на Европа.

Засега " Газпром " разполага единствено с една тръба към Китай , само че тя към момента не действа на цялостен потенциал. С други думи, на Русия ѝ е мъчно да продава газ на Азия. Тази обстановка води освен до голям спад в износа , само че и до спад в производството. По данни на " Газпром " индустриалната квота през юли е била с повече от 30% по-ниска от тази през същия интервал на 2021 година

Експерти обаче предизвестяват, че в случай че Русия към този момент е почнала да затваря кладенци , това може да има дълготрайни съществени последствия, защото възобновяване на употребата на затворените кладенци е доста мъчно и скъпо.
 Путин предизвестява Европейски Съюз, че доставките на газ може да продължат да понижават
Путин предизвестява Европейски Съюз, че доставките на газ може да продължат да понижават

Това ще стане поради иден ремонт на друга турбина
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР