От средата на октомври руските войски наблягат на сухопътни и

...
От средата на октомври руските войски наблягат на сухопътни и
Коментари Харесай

Руските сили настъпват към Авдеевка от всички страни

От средата на октомври съветските войски натъртват на сухопътни и въздушни офанзиви против Авдеевка, която е централна точка на бавното им напредване през източната част на украинския район Донбас в 21-месечната война.
Последният натиск, за който заяви Виталий Барабаш, началник на военната администрация на града, последва известията от предходната седмица, че украинските войски са постигнали прочут прогрес в прекъсването и отблъскването на съветското нахлуване.
" Нещата в бранша на Авдеевка станаха още по-трудни. От известно време интензивността на конфликтите се усилва ", съобщи Барабаш пред медията Espreso TV.
" Руснаците отвориха още два бранша, от които започнаха да правят набези - в посока Донецк... и в така наречен индустриална зона. Врагът се пробва да щурмува града от всички направления ".
Длъжностни лица настояват, че нито една постройка не е останала непокътната след траялите месеци сражения в града, прочут с големия си цех за кокс. От 32 000 поданици преди войната са останали по-малко от 1500 души.
Голяма част от сраженията са съсредоточени върху индустриалната зона и коксохимическия цех.
По-рано Барабаш съобщи, че през последните дни украинските сили са отблъснали съветските сили край Степово, село северозападно от Авдеевка, като са ги притиснали покрай железопътна линия.
Украински и западни военни анализатори настояват, че Русия е понесла огромни загуби, макар че борбата за града рядко се загатва в формалните съветски военни известия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР