От средата на месец януари следващата година в София ще

...
От средата на месец януари следващата година в София ще
Коментари Харесай

Променят цените на картите и билетите в София от средата на януари


От средата на месец януари идната година в София ще има нови цени на транспортните документи за пътешестване в градския превоз. Според общинските съветници цените ще бъдат по-справедливи.

Ще се резервира цената от 1 лев и 60 стотинки за пътешестване в границите на 30 минути, като ще може да се употребяват всички транспортни средства.

2 лв. и 20 стотинки ще коства билета за 60 минути. Най-изгодно ще е пътуването с абонаментна месечна или годишна карта за цялата градска мрежа, както е и в този момент.

Предложения за по-справедливо пътешестване показаха общинските съветници от ГЕРБ и самостоятелният Борис Бонев на обособени конференции. Предложенията ще бъдат гласувани от Столичния общински съвет в средата на януари идната година.




С билет за време, наименуван 30 +, пасажерите ще могат да употребяват колкото си желаят транспортни средства на градския превоз, уточни пред БНР заместник- ръководителят на комисията по превоз Зафир Зарков. Цената ще бъде 1 лев и 60 стотинки и ще важи за цялата градска мрежа.

" Като най- значимото с този превозен документ при прекачване от едни в различен рейс, трамвай, тролей или метро - да сте се валидирали до тази 30 - та минута ", акцентира Зарков.

Ако имате потребност да ползвате по-дълго време градския превоз, ще можете да пътувате с карта за един час, добави Зарков.

Предвижда се и опция и за пакетно пътешестване. Електронна карта с 20 броя - 60 минутни пътувания, ще коства 40 лв.. 20 пътувания за 60 минути ще костват 30 лв..
Когато пътувате с банкова или кредитна карта, след третата валидация пътуванията ще ви излязат гратис. За 6 лв. може да ползвате карта за 24 часа.

И екипът на организацията „ Спаси София “ излезе със свои оферти. Първото е - билет за време, посочи Борис Бонев, самостоятелен общински консултант:

" Ние предлагаме билет за 40 и за 90 минути. А също и карта за младежи до 26 години, които да пътуват с карта от 200 лв. за година ", сподели Бонев.

Най-изгодно излиза пътуването с абонаментна карта за всички линии, която е най-предпочитана от пасажерите.

Новите цени за пътешестване в градския превоз надали ще са по-справедливи, споделиха за " Хоризонт до обед " столичани:

" При билет от 1,60 за 30 минути не зная по какъв начин ще се вместя в същото време. Според мен просто би трябвало с билет за 1,60 да може да го ползваш 90 минути за всички типове наземен превоз "

" Аз пътувам единствено с карта и считам, че това е най-изгодно. Според мен би трябвало да се понижи цената на дневната карта от 4 лв., тогава повече хора ще си я купуват ".

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР