От средата на годината ще ни известяват с SMS, ако

...
От средата на годината ще ни известяват с SMS, ако
Коментари Харесай

Известяват ни с SMS за природно бедствие или терористичен акт близо до нас

От средата на годината ще ни известяват с SMS, в случай че се намираме покрай естествено злополучие, или друга изключителна обстановка. Това плануват промени в Закона за електронните известия, които депутатите одобриха дефинитивно в сряда, предава.
Системата за предизвестие ще се вкара посредством европейския номер за незабавни повиквания 112 и ще обезпечава изпращане на известия към мобилните телефони на засегнатите в случаи на изключителни обстановки в подобаващ географски регион. С други помени в закона бързият интернет се включва в универсалната услуга. Това значи, че доставчиците ще би трябвало да обезпечават подобен за всеки, без значение къде живее. Бързият интернет би трябвало да дава опция да се употребява безпроблемно имейл, търсачки и онлайн банкиране да вземем за пример. Услугата би трябвало да е с налична цена, а Комисията за контролиране на известията ще дефинира кой оператор ще има обвързване да я дава. Възможно е да има повече от един снабдител и да се направи разделяне на географски принцип. С разпоредба към закона в допълнение ще се уточни с каква скорост би трябвало да е предоставяният интернет пакет, откакто законът бъде обнародван в “Държавен вестник ”.
 Обсъждат предлагането карантинираните да се уведомяват с SMS Обсъждат предлагането карантинираните да се уведомяват с SMS
На последното за седмицата пленарно съвещание депутатите ще обсъдят на първо четене предлагането за промени в Закона за здравето, пред...
Друга законова корекция планува опция една от включените в пакет услуги да бъде прекъсната и да се употребява от различен снабдител. В подобен случай при предварително преустановяване на контракта за пакетна услуга ще се заплаща наказателна клауза единствено за тази част, която няма да се употребява, да вземем за пример за интернет или за телевизия, а не за цялата стойност на контракта. До този миг нямаше опция за отвод единствено от една услуга, а се прекратяваше целият контракт при предпочитание на клиента, само че следователно той дължеше наказателна клауза върху цялостната такса. Информацията от операторите за това къде е засечен даден мобилен телефон ще може да се употребява и за търсене на лица, оповестени за общодържавно търсене, както и за такива, наказани на отнемане от независимост за тежки закононарушения, гласят други законови ремонти.
През ноември предходната година Конституционният съд разгласи за противоконституционни сходни промени, които депутатите одобриха в изключителния закон през март предходната година. Те предвиждаха да се даде достъп на Министерство на вътрешните работи до данни от мобилните устройства, с цел да бъде проследявано местоположението на лица, сложени под карантина или наложително лекуване. В свое мнение Министерствотвото на правораздаването в този момент показва, че даването на информацията, съдържаща се в справките на операторите, е нужна за определяне на търсено лице, като това щяло да улесни намирането на хора, които се пробват да се скрият от правораздаването.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР