От средата на 90-те години няма българско оръжие, което да

...
От средата на 90-те години няма българско оръжие, което да
Коментари Харесай

Тихомир Безлов: Полицейските протести могат да бъдат голям проблем за новото правителство

От средата на 90-те години няма българско оръжие, което да е нарушило контрола, сподели пред БНР Тихомир Безлов, основен специалист в стратегия „ Сигурност” на Центъра за проучване на демокрацията. „ Особено по време на сирийско-иракската рецесия, рецесията с „ Ислямска страна “, България се оказа доста ефикасна в износа си. Ние се превърнахме в най-големия експортьор на специфична продукция в Източна Европа. Износът доближи някъде 1 200 000 000 при, да кажем, 2012-2013 година 250 000 000 евро. Огромен скок направи българският експорт, което като цяло е проблем за Русия, тъй като ние се конкурираме с тях на същите пазари. Това са остарели руски мостри оръжия, които са ефикасни, евтини и ги изнасяме от Индия до Латинска Америка “, уточни Безлов. В Европейски Съюз България е най-симпатизиращата на Путин страна, напомни социологически проучвания анализаторът.

Безлов е на мнение, че с вчерашните си дейности за признание на Донецк и Луганск съветският президент е посочил едно по-малко зло.

„ Защото имаше опасения, че може да има една доста тежка война, най-голямата след 1945-а година. Очаквано в доста връзки развиване и в някакъв смисъл доста малко можеше да се направи против това. “
По тематиката за митингите в Министерство на вътрешните работи и недоволството в бранш Сигурност Тихомир Безлов разяснява, че „ в случай, че се раздават с камиони пари, Министерство на вътрешните работи чиновниците и те чакат повдигане на заплатите “ на фона на рекордната инфлация, която ще продължи.

„ Полицейските стачки могат да бъдат доста огромен проблем за новото държавно управление. Трябва да се съобразяваме с опциите на другите професионални групи. В тази обстановка на няколко рецесии една в друга не е добре да се стига до напрежение и спорове сред системите. Това, което ми прави усещане от 7-8 години е, че полицейските митинги са все по-големи и по-добре проведени. “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР