От Специализираната прокуратура разкриха подробности за злоупотребите с източването на

...
От Специализираната прокуратура разкриха подробности за злоупотребите с източването на
Коментари Харесай

От Спецпрокуратурата разкриха подробности за злоупотребите в НОИ-Силистра

От Специализираната прокуратура разкриха детайлности за злоупотребите с източването на пенсионни фондове от структурата на Национален осигурителен институт в Силистра. На взаимен брифинг с представители на Министерство на вътрешните работи от прокуратурата разкриха, че по случая са привлечени 6 лица под наказателна отговорност за членуване в проведена незаконна група.

,,Разпитани са голям брой очевидци, употребявани са и СРС-та. Задържаните са били ангажирани с това да изготвят подправени документи за пенсиониране. В резултат от претърсвания по адресите на арестуваните бяха конфискувани голям брой мобилни телефони, пенсионни решения, ТЕЛК-ове, банкови карти'', обясниха от прокуратурата.

На брифинга бе обяснено и по какъв начин е работила схемата.

,,Директорът на НОИ-Силистра се обажда по телефона на началничката на отдела за разпределяне на пенсии и стартира да ѝ диктува дефинира имена, при което тя ги записва като СМЧ – Пенчев, т.е. "силно мой човек – Пенчев ". По този метод пенсионните досиета са се изготвели доста по-бързо от други и не са минавали през никакви проверки'', разкриха от обвиняването и прибавиха, че се касае за пенсии в размер от 600 лв. нагоре, като досега е ясно, че 20 души са получили пенсии по порочната скица.

,,Искам да прибавя, че това са хора, които нямат право на пенсия, защото не покриват нужния по закон трудов стаж'', уточни наблюдаващият делото прокурор Димитров.

По думите му точният брой на финансовите вреди занапред ще се обяснява.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР