От Специализираната прокуратура обявиха, че не е образувано дело срещу

...
От Специализираната прокуратура обявиха, че не е образувано дело срещу
Коментари Харесай

Гешев: Рашков пак е размахвал листа в някакво предаване

От Специализираната прокуратура оповестиха, че не е формирано дело против Асен Василев, а за дейностите на финансовия министър.

Съобщението идва ден, откакто вътрешният министър Бойко Рашков заяви, че вицепремиерът е разследван по сигнал на предприемача Георги Самуилов, притежател на веригата " ИнсаОйл ". Сигналът е от 15 март, а досъдебното произвеждане стартира три дни по-късно. То е за нарушаване на служебните отговорности за имотна полза и произлезли нездравословни последици, осведомят от спецпрокуратурата. Уточнява се, че поради политическия напън наблюдаващият прокурор си е направил отказ.

Главният прокурор Иван Гешев отхвърли коментар за делото, само че разяснява показаните документи по случая от вътрешния министър Рашков:

" Разбрах, че отново е размахвал някакви листове в някакво предаване. Това значи, че по някакъв метод господин Рашков, в случай че изобщо са същински тези листове - аз нямам доверие да е по този начин - ги е придобил по някакъв противозаконен метод. Не мога да допускам, че министърът на вътрешните работи ще си разреши противозаконни дейности ".

Междувременно в позиция на компанията " Инса ойл " се показва, че откакто са подали сигнал против вицепремиера Асен Василев, са ежедневно проверявани от всички контролни финансови и административни органи, което- изтъквам - " граничи с административен тормоз ". От " Инса ойл " приканват държавното управление да не намесва компанията във войната си с прокуратурата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР