От Специализираната прокуратура дадоха допълнителни подробности за акцията, при която

...
От Специализираната прокуратура дадоха допълнителни подробности за акцията, при която
Коментари Харесай

Вижте спецакцията срещу бандата на Виктор Русия, бунгала в бивш пионерски лагер превърнати в нарколаборатория

От Специализираната прокуратура дадоха спомагателни детайлности за акцията, при която преди дни е разрушена проведена незаконна група за държане на близо 250 кг опиати и разпространяването им в страната. От държавното обвиняване разпространиха и видеокадри от провеждането на специлизираната интервенция. За "мозък " на наркобандата е считан небезизвестният Виктор Русия.

Специализираната прокуратура повдигна обвинявания на четири лица за присъединяване в проведена незаконна група, основана за държане и разпространяване на опиати. Те бяха арестувани на 7 октомври 2020 година при профилирана интервенция на ГДБОП под управлението и надзора на Специализираната прокуратура на територията на София и Софийска област.

В хода на дейностите по следствието в две бунгала на някогашен пионерски лагер в с. Веринско, употребени от участник в групата, бе намерено изцяло съоръжение за незаконно произвеждане на синтетични опиати - амфетамин и метамфетамин. Друго съоръжение за нарколаборатория на групата бе открито в помещение в близкото село Житен.

При осъществените 52 дейности по следствието – претърсвания и изземвания, в офиси, жилища и коли, употребени от участниците, бяха открити и конфискувани общо над 250 кг амфетамин и метамфетамин в друга форма (на таблетки, бучки, кристали), 4 кг таблетки с друго оцветяване и лого - "Филип Плейн ", "Шанел " и други, реагиращи на полевия тест като екстази. Намерени и конфискувани бяха и над 100 литра прекурсори, три таблетиращи машини, 4675 лева, 1500 евро, 3300 швейцарски франка.

При персонален обиск у един от участниците в джобовете на връхната му дреха бяха открити два пакета с амфетамин с общо тегло един кг. Друг участник в групата бе арестуван в миг на продажба на над 6000 таблетки синтетичен опиат.

Днес, 9 октомври 2020 година, Специализираната прокуратура внесе в Специализирания углавен съд искане за взимане на мярка за неотклонение "Задържане под стража " за всеки от участниците.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР