От Спаси София са подали сигнал до институциите с искане

...
От Спаси София са подали сигнал до институциите с искане
Коментари Харесай

Спаси София иска проверка за назначаването на Ивайло Иванов в Столичния инспекторат

От " Спаси София " са подали сигнал до институциите с искане за инспекция на дейностите на кмета Йорданка Фандъкова при назначението на Ивайло Иванов за шеф на Столичния инспекторат , оповестиха от неправителствената организация. Според тях Фандъкова е нарушила закона, защото е назначила на трудов контракт някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи, който от поста си поради полицейското принуждение при митингите през 2020 година Според " Спаси София " с назначението на Иванов за началник на инспектората без конкурс е нарушен член 10 на Закона за държавния чиновник.
 Поискаха оставката на Йорданка Фандъкова и на Ивайло Иванов
Поискаха оставката на Йорданка Фандъкова и на Ивайло Иванов

Методи Лалов и Георги Георгиев внесоха апела си в общината

В отговор на публично питане за правното съображение за назначението, Столична община удостоверила, че то е трудов контракт. " Г-жа Фандъкова е назначила освободеният от Министерство на вътрешните работи кадър като елементарен наемен служащ, макар че той заема висока управителна позиция в администрацията. Нормативната уредба обаче изисква шефът на Столичния инспекторат да се назначава по процедурата за държавни чиновници. Затова считаме, че кметът Фандъкова е нарушила закона и назначението на господин Иванов на практика е незаконосъобразно ",обяснява адв. Христо Копаранов от юридическия екип на " Спаси София ".
 Фандъкова не сподели за какво е назначила някогашния главсек в инспектората, ГЕРБ желали да подреждат
Фандъкова не сподели за какво е назначила някогашния главсек в инспектората, ГЕРБ желали да подреждат

Задкулисното предопределение затвърждавало усещането, че София няма кмет

От неправителствената организация декларират, че член 10 от Закона за държавния чиновник ясно споделя, че " постъпването на държавна работа в съответната администрация наложително се предхожда от конкурс и посредством конкуренция, учредена на професионални качества ".

Общинският консултант Борис Бонев е безапелационен, че нарушавайки закона, Фандъкова е икономисала на Ивайло Иванов явяването на обществен конкурс в който да се потвърди, че той има нужните професионални качества и подготовка за виновната административна служба.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР