От Спаси София представиха днес първите от общо над 500

...
От Спаси София представиха днес първите от общо над 500
Коментари Харесай

Спаси София: Преборихме се за над 500 места за велосипеди на всички метростанции в София

От " Спаси София " показаха през днешния ден първите от общо над 500 нови места за колела, ситуирани във всички метростанции в Софийското метро. “Най-накрая, на всички метростанции в града ще бъдат инсталирани специфични стойки за колела, където хората ще могат умерено да оставят велосипедите и да продължат пътуването си с метро. Всички велопаркинги са безусловно безвъзмездни и са сложени на закрито и в охраняемата част от станциите, тъй че велосипедистите да могат да ги употребяват без терзание.” - описа самостоятелният общински консултант Борис Бонев.

Градските деятели споделиха пред жители и публицисти, че с самодейността целят да основат опция за екологично и на ниска цена напредване в София, както и да подтикват здравословния метод на живот. “От Спаси София от години работим за по-добри условия за велосипедите в София, както и за възстановяване на привлекателността на градския превоз. Новите места за колела в станциите на метрото дават комфортна и евтина опция за бързо напредване из града, изключително имайки поради високите цени на горивата”, изясни Стефан Спасов от " Спаси София ".

Велосипедните стойки са направени по неповторим за София дизайн и са оптимално комфортни за заключване на велосипедите на тях. Паркингите са направени от алуминий, който е непоказен, елементарен за поддръжка и резистентен материал, а формата им следва контура на велосипед и по този начин дава опция всичките му елементи да бъдат закрепени.

По думите на градските деятели с плана се усъвършенства свързаността на градския превоз и се улеснява достъпа до метрото на София. “Паркингите са ситуирани на 67 от най-натоварените входове на метростанциите из целия град, тъй че публичния транспорт да бъде по-достъпен, а зависимостта от колите да бъде понижена. Така даваме опция на доста хора да слязат от колите си и в всекидневието си да предпочетат по-екологичния и на ниска цена превоз,” споделят от " Спаси София ".

От организацията благодарят на сътрудниците, без които това усъвършенстване нямаше да бъде допустимо. “Благодарим на ДЗИ, които припознаха самодейността ни за стимулиране на здравословното напредване в града и финансираха изработването на велосипедните паркинги. Признателни сме и на Метрополитен, които помогнаха с монтирането на оборудванията по другите метростанции, както и на Cycle Gets, които създадоха новите стойки. Важно е да подчертаем, че страхотната облага за всички софиянци е изцяло безвъзмездна за Столичната община. Заедно доказахме, че положителните дела в изгода за хората могат да сплотяват бизнеса, жителите и институциите. За тази доста месечната работа безпределно им благодарим”, съобщи Борис Бонев.

Независимият общински консултант пристигна с колело си на събитието и бе първият ползвател на новите паркинги за колела. “Каня столичани да дадат късмет на градския превоз и велосипедите. От " Спаси София " осъзнаваме добре, че изискванията са надалеч от идеални, само че ние няма да се откажем да вършим всичко по силите си, с цел да подобрим другите възможности за напредване в София. Точно този план ми дава убеденост, че след локалните избори, градът ни ще може да стартира интензивно да се развива и да става по-комфортен за живот. Заедно с останалите специалисти в организацията имаме десетки съответни оферти, с които бързо и сензитивно ще подобрим напредването в столицата, без значение дали се движим пешком, с велосипед, градски превоз или кола”, приключва решително Борис Бонев.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР