От снимките на обвинения за убийството в Русе – Северин

...
От снимките на обвинения за убийството в Русе – Северин
Коментари Харесай

Криминолог за Северин Красимиров: Tова е човек, който не изпитва съчувствие

От фотосите на обвинявания за убийството в Русе – Северин Красимиров, в обществените мрежи се вижда, че хипотетичният палач на 30-годишната Виктория Маринова се стреми към жестоко полово влияние по отношение на дамите и се гордее със половото си насилие.

Такъв психически портрет на Красимиров сформира криминологът и учител по наказателно право в Русенския университет – проф. доктор Петя Шопова.

Според нея за сходно характеризиране на личността му свидетелства и извънредно жестокият метод, по който Маринова е била изнасилена и убита.

„ Tова е човек, който никога не изпитва състрадание към другия. За него дамата не е създанието, към което да се отнасяме с внимание и обич. За него тя може да бъде до подобен метод подценена, да бъде насилена, с цел да се удовлетвори нагонът, т.е. това е извънредно първичен човек, в случай че приказваме за сходна обстановка ”, разяснява проф. Шопова пред БТВ.

По думите ѝ общото сред причинителите на сходни убийства на дами в предишното е, че те нямат никакво чувство за жестокостта, която предизвикват, и никаква съпричастност към това, което се случва с жертвата.

Що се отнася до Северин Красимиров – в случай че виновността му бъде потвърдена, той може да бъде наказан на 15 до 20 години отнемане от независимост, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

Ако обаче признае събитията от обвинителния акт, наказването му ще намалее с една трета.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР