От снега може да се получи по бърз и ефективен

...
От снега може да се получи по бърз и ефективен
Коментари Харесай

Неочаквани приложения на леда и снега

От снега може да се получи по бърз и ефикасен метод питейна вода.
Трябва да го разтопите, само че това не е задоволително. Необходимо е да го филтрирате, а по-късно да го преварите, с цел да елиминирате шанса в питейната вода, получена от него да са останали замърсители или болестотворни организми.

Филтрирането може да стане благодарение на някаква чиста фина тъкан или подготвен заводски филтър за филтриране, от известните в последно време, които се оферират в магазините или интернет. Дори във втория случай водата би трябвало да бъде стерилизирана по-късно.

С помощта на уместно завършено парче лед можете да повикате една от противоположните стихии на студената субстанция: да запалите огън.
Просто би трябвало да намерите парче лед с задоволително бистрота и подобаваща форма. Трябват ви още суха трева, хартия или клонка. И, несъмнено, слънце.

Друго, известно от хилядолетия, приложение на снега, е построяването на жилища или убежища в местата с съществуване на задоволително сняг и надлежно доста мраз.
Ескимосите си вършат сходни жилища от хилядолетия. Любопитен факт е, че и някои типове вълци си "строят " убежища по сходен метод, с цел да оцелеят в студовете.
Съществуват и други, не толкоз практични или по-екзотични приложения на леда.
От лед можете да си извършите музикални принадлежности, като в Норвегия годишно даже се организира фестивал с сходни принадлежности.
От лед, преди да се появят промишлените и домашни хладилници, се е произвеждал сладолед. За задачата през зимата, в изолирани изпод и в профил огромни ями, се е закопавал сняг и лед, от който в топлото полугодие се е приготвял сладоледът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР