От сметките на привърженици на Доналд Тръмп всяка седмица са

...
От сметките на привърженици на Доналд Тръмп всяка седмица са
Коментари Харесай

Щабът на Тръмп теглил пари от сметки на симпатизанти без тяхно знание

От сметките на последователи на Доналд Тръмп всяка седмица са теглени средства посредством уеб страницата на изборната му акция - това е ставало без тяхно познание, заяви в. " The New York Times ".

Функцията за изтегляне на средствата се е задействала автоматизирано при регистрвацията на уеб страницата, а опцията да бъде деактивирана е била скрита в настройките.

Много от почитателите на Тръмп са установявали след време, че липсват средства от сметките им и са алармирали в банките си за машинация.

Щабът на експрезидента е бил заставен да върне към 122.7 милиона $ дарения, взети без знанието на хората, демонстрира следствието на " The New York Times ".

Изданието отбелязва, че опцията за седмични отчисления от сметките на записаните консуматори е е конфигурирана на уеб страницата през септември 2020 година и е била дейна до датата на изборите. За да бъде изключена, е трябвало хората да прочетат известие с малък шрифт и ръчно да отстранен отметката за активиране на функционалността. Впоследствие шрифтът е бил изработен още по-нечетлив, а процедурата е била усложнена - за отвод от дарения се е налагало премахването не на една, а на две отметки.
 Тръмп събрал над $150 млн. дарения с безпочвените обвинявания за изборни измами
Тръмп събрал над $150 млн. дарения с безпочвените обвинявания за изборни измами

Голяма част от събраните пари евентуално ще отидат в сметката на президента

Впоследствие десетки почитатели на Тръмп открили неналичия в сметките си - в някои случаи те достигали няколко хиляди $.

През последните два месеца на 2020 година, на 530 хиляди излъгани гости на уеб страницата са били върнати към 64.3 милиона $.

Като цяло през 2020 година акцията на Тръм е била принудена да върне близо 11% от всички дарения, което е 122.7 милиона $. За съпоставяне - щабът на демократа Джо Байдън е върнал 11 милиона $ дарения.

Напомняме, при започване на март Доналд Тръмп прикани последователите си да подаряват пари непосредствено на него, а не на Републиканската партия.
 Тръмп желае републиканците да пращат дарения към него, не към партията
Тръмп желае републиканците да пращат дарения към него, не към партията

Самооопределя се за единствения истински републиканец - и единствено който е с него е републиканец
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР