От СМЕ изпратиха писмо в което се опитаха по безкрайно

...
От СМЕ изпратиха писмо в което се опитаха по безкрайно
Коментари Харесай

СМЕ с безкрайно нелеп опит да оправдят неуредиците около концерта на Стинг

От съдебномедицинска експертиза изпратиха писмо в което се пробваха по безпределно безразсъден метод да се оправдаят за свадите и неуредиците към концерта на Стинг в Пловдив. Като правилна медия, го публикуваме без редакторска интервенция...

Уважаеми дами и господа,

Във връзка с отвореното писмо на три пловдивски медии, съдържащо обвинявания за отнето право на достъп за отразяване на концертите на Sting на 19 и 20 юни в Античен спектакъл Пловдив, бихме желали да поясним, че това безусловно не дава отговор на истината. Считаме за изцяло ненужно основаването на напрежение в медийното пространство с неточна информация.

Редът за акредитации на публицисти, фотографи и достъпът на медии на интернационалните концерти, е регламентиран от години.

1.      След анонсиране на концерта, уредникът е задължен да осведоми мениджмънта на актьора за маркетинг тактиката си, медийните си сътрудници и постъпилите претенции за отразяване на събитието.

2.      Мениджмънтът на актьора лимитира допустимата численост акредитации, като се управлява от рейтинга, жанра и аудиторията на съответната медия, както и от упования принос за популяризация на концерта.

3.      Този развой е динамичен и нормално приключва към един месец преди съответната дата на събитието. Няма никаква опция публицисти, сетили се в последния миг, да бъдат упълномощени за концерти, изключително в случаите, когато те са изцяло разпродадени или със мощно лимитиран потенциал.

Ето по тази причина сме безпределно учудени от позицията на основния редактор на вестник " Марица “ Руси Чернев. На медията бяха предоставени не една, както е редно, а цели две акредитации за публицистите Русана Пашова и Иван Кирев и не виждаме никаква причина за неодобрение. Кирил Налджиев от plovdiv24.bg изобщо не ни е изпращал поръчка за акредитация, а Ивайло Дернев и Димитър Семков от " Под тепето “ ни изпратиха такава в последния миг, към седмица преди събитието, и е явно, заради гореспоменатите правила, че  отговорът ни беше отрицателен.

Надяваме се, че за всички е ясно, че претенциите на въпросните медии в отвореното им писмо за някакъв тип професионална дискриминация, нямат никакво съображение.

С почитание,

Иван Несторов

Управител на Sofia Music Enterprises

... само че ще си позволим да го изкоментираме.

Ще стартираме със снизходителния тон на писмото, че претенциите са от три пловдивски медии, като ще създадем уточнението, че това са трите пловдивски медии, които се четат и имат престиж в Пловдив. Правим това конкретизиране, тъй като в изброените точки се приказва за преценка, за рейтинг на медиите и така нататък Очевидно хората, писали писмото и канили медии, си нямат и разбиране от рейтинг на медии, тъй като единствено Plovdiv24.bg като медия е доста по-четена от доста от националните медийни сътрудници на съдебномедицинска експертиза.

Много е значимо за следващ път да напомним, че това не е частна самодейност на съдебномедицинска експертиза, а е част от културния календар на Пловдив, финансира се и с пари на пловдивските данъкоплатци и точно пловдивските данъкоплатци, платили в немалка степен този концерт, бяха лишени от съответна и качествена информация към него.

Пределно ни е ясно, че за концерт на Стинг няма потребност от реклама, по тази причина и на съдебномедицинска експертиза не им бяхме " забавни " преди този концерт. Беше обезпечено, че Античния, ще се изпълни и за двете дати.

Най-малкото обаче е неточно да се бълват сходни нелепици и правила, откакто преди този момент за много по-непопулярни събития си търсил тези медии за партньорства и разпространение на събитието ти за да го продадеш. И внезапно за идващото събитие, за което не ти е нужна известност на локално равнище, каниш единствено софийските си медийни приятелки.

Факт, който аристократично пропущат от съдебномедицинска експертиза в правото си на отговор, е че на упълномощени пловдивски публицисти на входа им е била отнемана техниката.

Не на последно място, тази тематика е значима, с цел да осъзнаят доста хора в Пловдив, че харчат парите на пловдивчани с сходни събития, а не техните лични и е време да се раздвижат и за стартират да показват най-малко малко професионализъм в това което вършат или  по най-бързия метод да се изметат от комфортните кресла, в които са се настанили, с цел да не се червим всички по време на ЕСК 2019.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР