От Службата на Върховния комисариат на ООН за бежанците предупредиха,

...
От Службата на Върховния комисариат на ООН за бежанците предупредиха,
Коментари Харесай

ООН: Средиземно море може да се превърне в „море от кръв“ без спасителни кораби

От Службата на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците предизвестиха, че Средиземно море скоро ще се трансформира в "море от кръв ", в случай че интернационалната общественост не помогне за изпращането на задоволително избавителни кораби, с цел да избави живота на хиляди бежанци, които обезверено се скитат в морето, оповестява PressTV.

"Ако не се намесим скоро, ще има море от кръв ", сподели Шарлот Сами, говорителка на ВКБООН в Италия през вчерашния ден. Тя също по този начин съобщи, че рискът мигрантите и бежанците да претърпят корабокрушение в Средиземно море и да умрат там е най-високият, който в миналото е имало, породен от незадоволителния брой избавителни кораби на Неправителствени организации.

Хиляди хора в Либия се готвят да изоставен опустошената от войната и наранена от наводнения страна с лодки, изцяло неспособни да прекосят Средиземно море. Но без избавителни кораби, броят на корабокрушенията евентуално ще нарасне фрапантно, предизвестява Организация на обединените нации.

Групите за помощ споделят, че близо 700 души са се впуснали в морето в последните дни, единствено 5% от които са били хванати от либийската брегова защита и са върнати в центровете за задържане. Четиридесет % дойдоха в Малта, архипелаг в централното Средиземноморие сред Сицилия и северноафриканското крайбрежие и 11% в Италия. Все още не е известно какво се е случило с другите.

В изследване на Института за интернационалните политически проучвания (ISPI), италиански експерт, основаващ се на данни от министерството на вътрешните работи, разкри, че един на всеки осем души, заминаващи от Либия, в опит да доближи европейските крайбрежия сред януари и април, е умрял по пътя си.

Данните на организацията на Организация на обединените нации за бежанците демонстрират, че в Либия има към 60 000 лица, търсещи леговище. През последните два месеца 90 500 либийци бяха изселени поради насилието в и към столицата Триполи. Групите за помощ оповестяват, че хилядите търсещи леговище са в пандизите и в центровете за задържане, където са подложени на принуждение и изтезания.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР