От Службата на Върховния комисар на ООН за правата на

...
От Службата на Върховния комисар на ООН за правата на
Коментари Харесай

От ООН проявиха загриженост за протестите в Беларус

От Службата на Върховния комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида са загрижени от обстановката към митингите в Беларус . Те призоваваха управляващите да подсигуряват цялостно ценене на правата на индивида, в това число свободата на словото и на мирните събрания, съобщи Елизабет Тросел, представител на службата, предава РИА Новости.
" Ние, несъмнено, следим обстановката в Беларус. Изразяваме дълбока угриженост от новините, че един протестиращ е бил погубен по време на конфликтите, както и информацията за задържането на няколко хиляди протестиращи. Както неведнъж призовавахме, управляващите би трябвало да подсигуряват, че правата на индивида, в това число свободата на изложение, се съблюдават напълно, както и свободата на мирни събрания. Освен това всяко потребление на мощ от органите на реда би трябвало да подхожда на правилата на нужда и пропорция ", сподели тя, добави организация Фокус.
Тросел съобщи, че от Службата на Организация на обединените нации са загрижени за " информацията за (използването от силите на реда в Беларус на) гумени патрони, водни оръдия и шокови гранати, употребявани против мирни стачкуващи ".
„ Тежките ограничавания на достъпа до интернет, които не престават към този момент три дни, също провокират безпокойствие, защото доведоха до голословни ограничавания на достъпа до информация и свободата на медиите “, добави тя.
Представителят на Организация на обединените нации акцентира, че Службата се причислява към апела на генералния секретар Антониу Гутериш по отношение на смисъла на това „ жителите на Беларус да могат умерено да упражняват правата си в сходство със закона и че всички заинтригувани страни би трябвало да заобикалят дейности, които биха могли да задълбочат напрежението ".
Всичко по тематиката може да ВИДИТЕ ТУК 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР