От следващия месец да се регистрират в армията ще бъдат

...
От следващия месец да се регистрират в армията ще бъдат
Коментари Харесай

Украйна започва мобилизацията и на жени

От идващия месец да се записват в армията ще бъдат задължени всички дами в Украйна, притежаващи здравно или фармацефтично обучение, заяви парламентарния представител на президента Володимир Зеленски Фьодор Вениславски пред RBC Ukraine.

Той означи също, че след регистрацията им в армията, ще бъдат лимитирани да пътуват в чужбина всички квалифицирани дами.

Вениславски означи, че тези дейности са провокирани от промените, които украинския парламент направи в закона за готовност, позволяващи военна регистрация на дами.

„ Ако бъдат регистрирани, те получават статута на виновните за военна работа “, каза той и означи, че по-късно те ще бъдат обвързани със съответните ограничавания за пътешестване. „ Т.е., в случай че има някакви обособени документи, даващи право на краткотрайно овакантяване, тогава да, те ще могат да изоставен (страната). Ако не, тогава те, тъкмо като мъжете, ще бъдат лимитирани в правото си да пътуват “, сподели Вениславски.

От идващия месец дамите с военни степени също ще са длъжни да се записват за военна работа, добади представителят на Зеленски. Той акцентира, че понастоящем няма проекти да бъде уголемен листата със специалности, подлежащи на готовност съгласно заповедта.

Доброволно в армията може да се запишат дамите с специалности като юристи, програмисти, музиканти, обществени служащи, счетоводители, публицисти, видеооператори, учени, ветеринарни лекари и мениджъри, се показва също в мобилизационната корекция на украинския парламент от 2022 година

Същевременно изказването на Вениславки беше опровергано от представителят на Държавната гранична работа на Украйна Андрей Демченко, който твърди, че рестриктивните мерки за пътешестване ще важат само за наборни мъже и държавни чиновници. По отношение на разпоредбите за дамите няма да има скорошни промени, посочи Демченко.

Гранината работа ще следва съответните правила, в случай че обаче бъдат признати такива промени, акцентира Демченко, съобщи obektivno.bg.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР