От следващата зима клиентите на "Топлофикация", които са остъклили и

...
От следващата зима клиентите на "Топлофикация", които са остъклили и
Коментари Харесай

По-скъпо парно, ако си остъклил балкона

От идната зима клиентите на "Топлофикация ", които са остъклили и присъединили терасите си към кухни и стаи на жилището ще заплащат повече за парно. Причината е, че отоплителния размер на жилището ще бъде повишен с този на балкона, който е добавен към прилежащото жилищно помещение.

Фирмите за дялово систематизиране и представители на „ Топлофикация “ и на етажната благосъстоятелност в постройката ще бъдат длъжни при годишното отчитане на уредите за правене на изравнителните сметки да засекат и изчислят спомагателните отопляеми размери, получени при преустройството на жилищата и включване на остъклени балкони. Това е записано в промени на Закона за енергетиката, направен от екип на Техническия университет и висококвалифицирани енергийни експерти на неправителствени организации, импортирани в Парламентарната комисия по енергетика на 23 октомври 2017 година. Проектът се поддържа от омбудсмана Мая Манолова, Федерацията на потребителите и Комисията за отбрана на потребителите.

Отопляемият размер на жилищата се употребява за установяване на каузи от сградната апаратура, който би трябвало да платят избрани семейства във входа. Самата сила от инсталацията на блока ще се мери при започване на отоплителния сезон и няма да се пресмята по формули, които не дават точни и обективни стойности. Това ще бъде осъществено от компаниите за дялово систематизиране дружно с представител на „ Топлофикация “. След това сдружението ще е длъжно да подпише самостоятелен контракт с всеки притежател на апартамент.

Домакинствата, които не се отопляват с парно и не употребяват топла вода, подгрявана от ТЕЦ-а, могат да не подписват контракт с „ Топлофикация “. Енергията за "сградна апаратура " за техните жилище ще се заплаща от самото сдружение, написа в плана.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР