От следващата учебна година в 10-ти и 11-ти клас ще

...
От следващата учебна година в 10-ти и 11-ти клас ще
Коментари Харесай

10-ти и 11-ти клас вече ще имат военно обучение

От идната образователна година в 10-ти и 11-ти клас ще има военно образование. Служебният кабинет одобри наредбата за образованието. 
Прочетете още
Пет образователни часа ще имат на година за горните класове. Знанията ще се преподават по време тутакси на класа. На доктрина учениците ще усвояват познания за отбрана на родината, за гражданско-военните връзки, за оказване на помощ на популацията от въоръжените сили при рецесии от боен темперамент, историята, задачи и задания на военните.

Знанията ще се преподават от военнослужещи или цивилни чиновници на МО, минали подготовка за образование на възпитаници. Съвсем неотдавна военното ведомство посочи, че военното образование не води до зачисляването на учениците в армията. А знанията не водят до придобиването на военна подготовка, специфични умения за боравене с оръжие, бойни муниции, взривни субстанции.

На запознаването на учениците с военните въпроси армията разчита да попълни дефицита на военни. Който съгласно последния отчет за положението на защитата е повишен до 19,7%. Доброволният запас е напълнен на 13%. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР