От следващата седмици се слага край на кошмарното размотаване на

...
От следващата седмици се слага край на кошмарното размотаване на
Коментари Харесай

Край на размотаването на пациенти с линейка, е-система показ...

От идната седмици се поставя завършек на кошмарното размотаване на пациенти с кола за спешна помощ, до момента в който се откри болница, която да го одобри. Тогава ще проработи електронната система за хоспитализации. Така, когато една кола за спешна помощ поеме незабавен случай, ще й демонстрира най-близката болница, в която има свободни кревати.

Обещанието за радикалната смяна пристигна от служебния министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев по време на конференция за системата за съгласуваност на Спешна помощ и лечебните заведения. " Няма да има опция за отвод от хоспитализация в лечебното заведение. Насочено е за хората, те ще го усетят още другата седмица ", изясни той.

" Даваме старт на една добра самодейност, разработихме я в последните два месеца. Това не е първият ни взаимен план на две министерства - здравното и електронното. Целта на системата е да предотврати загубата на скъпи секунди и минути за живота на един пациент ", пък посочи министърът на електронното ръководство Георги Тодоров.

Системата обгръща над 350 лечебни заведения, 52 незабавни отделения, 27 центъра за Спешна помощ, над 500 коли за спешна помощ. Според изпълнителния шеф на „ Информационно обслужване “ АД Ивайло Филипов на таблета в колата за спешна помощ ще се пресъздават най-близките три лечебни заведения съгласно потребността на пациента. Ако пациентът си е счупил крайник, ще се демонстрира кои тъкмо травматологии са наоколо, даде образец Филипов.

Здравният министър посочи още, че незабавният екип ще звъни на болничното заведение да пита дали свободното място е към момента свободно. Сега електронно би трябвало всяка една болница да вкарва свободните си кревати, а в случай че не го прави, ще има наказания.

Заради лутането с колите за спешна помощ към този момент имаше няколко случая на умряли пациенти.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР