От следващата седмица Турция вече няма да бъде в червения

...
От следващата седмица Турция вече няма да бъде в червения
Коментари Харесай

Великобритания изважда Турция от червения списък и опростя...

От идната седмица Турция към този момент няма да бъде в " аления " лист на туристическите дестинации на страната, удостовери през вчерашния ден министърът на превоза на Обединеното кралство Грант Шапс.

Пътуващите, които се връщат във Англия от Турция, Пакистан и Малдивите, няма да се слагат под карантина при завръщането си, разгласи той.

Също по този начин, в новите оферти дестинациите ще бъдат класирани с невисок или висок риск, вместо с алено, оранжево и зелено.

Транспортният министър във Великобританиня добави: " От понеделник, 4 октомври, в случай че сте изцяло ваксирани, няма да се нуждаете от тест преди идването си в Англия от страна, която не е алена. "

„ Ще въведем нова, опростена система за интернационалните пътувания оттогава, като променяме сегашния метод за „ червен “ лист и вкарваме опростени ограничения за останалата част на света. Така ще реализираме верния баланс за ръководство на риска за публичното здраве като най-съществен приоритет “, написа той в Twitter.

Пристигащите от страни от „ аленият “ лист, които и до този миг се поставяха под карантина в хотел, ще бъдат понижени на половина. Което значи, че по-голямата част от туристическите дестинации ще бъдат отворени за свободно пътуващите и изцяло ваксинирани английски туристи, написа в. Таймс.

Авиокомпаниите и летищата от дълго време настояват, че е нужна смяна в разпоредбите, заявявайки, че това пречи на туристическата промишленост да се възвърне от пандемията COVID-19.

Турция беше в аления лист на Англия от май тази година. Гражданите на Англия и Ирландия, както и тези, които имат право на престояване там, можеха само да се върнат, само че трябваше да бъдат сложени под карантина в хотел за 10 дни на цена над 2 000 паунда.

Турция се надяваше на над два милиона туристи от Англия това лято, само че поради фрапантните здравни ограничавания тази прогноза не се реализира.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР