От следващата седмица на паркингите на два от магазините на

...
От следващата седмица на паркингите на два от магазините на
Коментари Харесай

Паркинги на Лидл стават фермерски пазари

От идната седмица на паркингите на два от магазините на веригата " Лидл " в София и Бургас ще се трансфорат във фермерски пазари с български сезонни плодове и зеленчуци, гъби, подправки, пчелен мед и други, оповестиха от компанията в четвъртък.

Това е част от поетия ангажимент в осъществяване на постановлението на Министерския съвет, изискващо от комерсиалните вериги да продават повече български храни. Фермерските пазари са още една опция за реализация на продукцията на районни аграрни производители, с изключение на продажбата на артикули в самите магазини на веригата.

Първият фермерски пазар, подсилен от компанията, ще е от 12 до 14 юни в софийския магазин на веригата в на бул. " Тодор Каблешков " и ще бъде отворен от 10 до 19 ч. Около 25 дребни български производители ще оферират разнородни артикули

Обособеното място на паркинга ще включва 15 шатри и дървени маси за излагане на стоката с еднопосочно заградено придвижване с входна и изходна точка. Като превантивна мярка против Covid-19 заплащането ще се прави със специфични карти, които клиентите ще получават на входа на пазара. На тях ще се маркират всички направени покупки, като на изхода на пазара клиентите ще правят физическото заплащане и ще получат касовите си бележки.

Инициативата ще продължи в Бургас от 26 до 28 юни на паркинга на магазина на ул. " Проф. Яким Якимов ". Своята продукция ще предложат над 15 дребни районни производители.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР