От следващата седмица Мадрид ще приеме първия турнир от сериите

...
От следващата седмица Мадрид ще приеме първия турнир от сериите
Коментари Харесай

Шампионката Онс Жабер под въпрос за турнира от сериите 1000 в Мадрид следващата седмица

От идната седмица Мадрид ще одобри първия шампионат от сериите WTA 1000 за сезона на клей. Тази година конкуренцията отбелязва 13-то си издание. В самостоятелната конкуренция на Откритото състезание на Мадрид ще вземат участие към този момент 96 тенисистки. Схемата на двойките се разшири от 30 на 32 тандема.

Докато изданието през 2022 година продължи 10 дни, тази година шампионатът ще се играе в продължение на 13 дни и е последван от втория подобен от сериите WTA 1000 на клей в Рим, който ще предложи същия уголемен формат и дълготрайност.

Тези два поредните шампионати от WTA 1000 са най-големите събития на клей, предхождащи втория шампионат за сезона от Големия шлем - Ролан Гарос. Водач в схемата ще бъде международната номер 1 Ига Швьонтек.

Полякинята през днешния ден ще играе с Арина Сабаленка за купата в Щутгарт. Вчера Швьонтек поведе с 3:0 против номер 4 Онс Жабер, след което съперничката й се отхвърли заради травма на прасеца на левия крайник.

" Казах й, че евентуално ще играем край на Ролан Гарос, тъй че ще се забележим там. Тя е войник, тъй че ще се върне бързо. Просто се надявам да не е нещо съществено ", сподели Швьонтек за Жабер.

Онс Жабер завоюва най-голямата купа в кариерата си предходната година точно в Мадрид, побеждавайки Джесика Пегула със 7-5, 0-6, 6-2.

Deeply sad that I was unable to continue the match today. Thank you everyone for your love and support it really means a lot to me ️ I will be running tests and do everything I can to come back soon
— Ons Jabeur (@Ons_Jabeur)
" Много съм тъжна, че не можах да продължа мача през днешния ден. Благодаря на всички за любовта и поддръжката, това в действителност значи доста за мен. Ще направя всичко допустимо, с цел да се върна скоро ", написа Жабер в Тиутър.

През предходната седмица стана ясно, че и международната №11 Белинда Бенчич няма да взе участие на шампионатите в Мадрид и Рим заради травма на бедрото.

Жребият за тазгодишното издание ще бъде теглен през днешния ден. Шампионът ще получи €1,105,265 от наградния фонд и 1000 точки за международната класация, финалистът ще проработи €580 000 и 650 точки.

Мадрид остава единственото огромно европейско съревнование на клей, което Швьонтек към момента не е спечелила. Тя е взела участие единствено един път в конкуренцията през 2021 година, когато доближи до осминафиналите и загуби от тогавашната №1 Ашли Барти.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР