От следващата година в данъчните декларации собствениците на имоти ще

...
От следващата година в данъчните декларации собствениците на имоти ще
Коментари Харесай

По-нисък данък при ремонт на жилище

От идната година в данъчните заявления притежателите на парцели ще могат да заявяват дали са правили ремонт на дома си. В случай, че са сменили дограмата на прозорците или са направили друго усъвършенстване на парцела като промяна на плочки в банята, боядисване и замяна на подовите настилки, чиято обща стойност не надвишава 2000 лева, може да ви понижат налога на парцела. „ Това е една прелестна държавна мярка и бих споделил, че фамилиите решили да вършат непълен или повсеместен ремонт, биха се възползвали от това нещо, изключително в миг на пандемия и финансова криза”, разясняват жители.

Причината сумата да не надвишава 2000 лева.е, че „ става дума за компонентата труд в тези разноски, не за материали, не за плочки, не за пералня, а за трудовата съставния елемент. За труда, който един домакински занаятчия влага”, изясни Росен Бъчваров от Национална агенция за приходите.

Поправката на уреди също не е включена. „ Целта е ясна, първо да се даде данъчно облекчение. А втората цел, която не е загадка, е да окаже напън върху сивия и от време на време напряко черен отрасъл на домашните ремонти”, допълват от Национална агенция за приходите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР