От ски-курорта Ишгъл в Австрия коронавирусът се е разпространил в

...
От ски-курорта Ишгъл в Австрия коронавирусът се е разпространил в
Коментари Харесай

Die Welt: Ски-курорт в Австрия стана развъдник на коронавируса в Европа

От ски-курорта Ишгъл в Австрия коронавирусът се е популяризирал в цяла Европа, съгласно Die Welt. И това се случи, тъй като желанието за облага надви над възприятието за отговорност за здравето на хората. Освен това даже в този момент не се подхващат нужните ограничения за гарантиране на цялостна карантина, отбелязва немското издание.

Австрийският ски курорт Ишгъл се е трансформирал в огнище на ковид в Европа, съгласно Die Welt. „ Сегашният скок (на епидемията - ИноТВ) значително се дължи на тези, които се завърнаха от почивките в ски курортите в Южен Тирол, Австрия и Швейцария “, съобщи немският министър на опазването на здравето Йенс Спан.

На 29 февруари при полет на исландската самолетна компания Icelandair бяха открити огромен брой хора, инфектирани с ковид в група туристи, идващи от Ишгъл. След това, на 5 март, Исландия внесе курорта в листата с високорисковите райони.

Австрия обаче не взе на съществено протичащото се, продължава изданието. " От здравна позиция... малко евентуално е те да са били инфектирани в Тирол ", споделя Франц Кацграбер, началник на здравното ръководство на земята. Той твърди, че са били инфектирани от италианец, също на борда на самолета. Но неговата версия беше опровергана, откакто коронавирусът беше открит и при туристи от Норвегия, Дания, Англия и Германия, които са били в долината Пацнаун.

Германия включи Ишгъл в листата с високорисковите райони едвам на 13 март. Преди това се появиха проблеми сред федералните земи и Министерството на здравеопазването с координацията на взаимните дейности и обмена на информация.

В самия Тирол първият случай на болест бе доказан на 7 март, т.е. седмица след завръщането на исландската туристическа група. Но Кацграбер продължи да занижава опасността. Едва на 10 март управляващите на земята дефинитивно затвориха ски-курортите, само че не се съгласиха с обвиняванията, че са се забавили прекомерно дълго: „ Просто събитията се развиват доста динамично. Важното е, че разпознахме казуса. "

В същото време минаха още шест дни, преди въжените линии на курортите да спрат, заради което доста хора продължиха да се возят в карантинната зона, споделя Die Welt. В австрийската преса виновните за случая бяха остро подложени на критика: „ Алчността побеждава възприятието за отговорност за здравето на жителите и гостите “. Те взеха решение да „ създадат пари през последните седмици “, поради което „ в този момент всички са потърпевши “.

Освен това, съгласно отчетите, карантината, оповестена в Пацнаун, не се съблюдава вярно, акцентира изданието. Стотици почиващи не престават да идват в локалните хотели и по-късно отпътуват за други райони, разпространявайки вируса. Създава се усещане, че на нивото на ръководството на земята и общината управляващите не могат да се оправят с рецесията. Губернаторът на Тирол Гюнтер Платер обаче твърди, че те са " създали всичко допустимо, с цел да предотвратят цялостния безпорядък ". /pogled.info
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР