От Синдикат Огнеборец към КНСБ искат увеличение на заплати с

...
От Синдикат Огнеборец към КНСБ искат увеличение на заплати с
Коментари Харесай

10% увеличение на заплатите искат пожарникарите

От Синдикат " Огнеборец " към КНСБ желаят нарастване на заплати с най-малко 10 на 100 от 2018 година. Исканото нарастване е в допълнение към желанието им за нарастване на възнагражденията в системата със задна дата. Това гласи писмо на синдиката до премиера Бойко Борисов и вътрешния министър Валентин Радев, изпратено в понеделник, 26 юли, предава news.bg.

" През последните години в Министерството на вътрешните работи текат непрекъснати частични " промени ", не задоволително премислени и в същото време липсва ясно виждане за дълготрайна тактика за реформиране и надлежно каква да бъде визията на ръководеното от Вас министерство след пет, 10, камо ли след двадесет и повече години ". Така стартира писмото на пожарникарите до вътрешния министър Валентин Радев.

В него те упорстват и за смяна на нормативната разпоредба, с която се обезпечават персонални защитни средства за пожарникари и спасители и закупуване на нужното съоръжение.

От синдиката желаят и спомагателен щат, с който да се спазят условията за най-малък брой чиновници в екип.

В същото писмо огнеборците желаят и гратис пътешестване на чиновниците в Министерство на вътрешните работи със статут по Закона за държавния чиновник, както и промени на Правилата за ССП, СУТ и Правилник за почивното дело в Министерство на вътрешните работи.

Статутът на чиновниците в денонощната национална система (ДНС) 112 и обезпечаване на спомагателен заплатен годишен отпуск на държавните чиновници по Закона за държавния чиновник, работещи на смени, желаят в писмото си до Валентин Радев от синдиката на огнеборците.

Те демонстрират и проблеми, които би трябвало незабавно да бъдат решени. Сред тях са застраховане на чиновниците с униформи, прецизиране на текстовете, определящи чиновниците на длъжности, които извършват характерни служебни действия.

От синдиката упорстват да има механизми за възстановяване на теоретическата и практическата подготовка на обучаемите в базите на Академията на Министерство на вътрешните работи.

От Синдикат " Огнеборец " упорстват да се дефинират стратегически обекти от национално значение и сериозната инфраструктура, в които пожарната сигурност да се реализира от органите за пожарна сигурност и отбрана на популацията на МВР;

" Липсата на съответни дейности през последните два месеца от управлението на министерството докара до поръчка на синдикалните структури в системата за синдикални и цивилен дейности за отбрана ползите на работещите в системата, пишат от синдиката до премиера Бойко Борисов.

В своето писмо от 26 май 2017 година Синдикат " Огнеборец " изрично съобщи своята позиция за увеличение на главните хонорари на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, считано от 01 февруари 2017 година. Те упорстват за неотложен старт на договарянията за растеж на работните заплати с 10 на 100 от 2018 година, гарантиран в държавния бюджет за идната година ", се споделя в писмото на " Онгеборец ".

От управлението на Синдикат " Огнеборец " резервират правото си на протестни дейности, в случай че не им покачат заплатите. Писма със своите претекстове са изпратили до премиера Бойко Борисов и до вътрешния министър Валентин Радев.

В писмото си до Борисов от синдиката пишат, че неналичието на съответни дейности през последните два месеца от управлението на министерството докара до поръчка на синдикалните структури в системата за синдикални и цивилен дейности за отбрана ползите на работещите в системата ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР