От символ на бъдещето на цял отрасъл в индустрията до

...
От символ на бъдещето на цял отрасъл в индустрията до
Коментари Харесай

Tesla се представя най-слабо в S&P 500, но по-лошото вероятно предстои

От знак на бъдещето на цялостен бранш в промишлеността до бъдеще под въпрос - Tesla измина този път за рекордно малко време. Автомобилният производител е компанията с най-слабо показване в границите на S&P 500 през 2024 година с 32% спад на цената на акциите от януари насам, само че някои анализатори чакат обстановката да се утежни още, написа CNN.

Според Колин Ланган от Wells Fargo Tesla е " компания на растежа, която не пораства ". Затова и упованието му е тя да не означи напредък през 2024 година и да стартира да се свива през 2025 година поради увеличената конкуренция, незадоволителните доставки и натиска да смъква цените.
 Болезненият бизнес урок, който Китай даде на Apple и Tesla
Болезненият бизнес урок, който Китай даде на Apple и Tesla

Двете американски корпорации са жертва на личните си тактики

Според Ланган акциите на компанията на Илон Мъск не престават да са прекомерно скъпи на фона на действителните финансови резултати. Затова и той чака още по-голям срив - а досега приказваме за 60% спад по отношение на рекордните 407 $ за акция от 2021 година

UBS също ревизираха надолу прогнозата си за цената на акциите на Tesla в подтекста на намаляващото търсене на електрически автомобили и настъплението на китайските компании в бранша.
 Ето за какво поевтиняват акциите на Tesla
Ето за какво поевтиняват акциите на Tesla

До предходната сряда акциите на Tesla паднаха с 26% тази година

Не оказват помощ и проблемите с сигурността на колите на компанията и непрекъснатите търкания сред Мъск и регулаторите по света.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР