От шест големи европейски държави, Франция е тази с най-гневното

...
От шест големи европейски държави, Франция е тази с най-гневното
Коментари Харесай

Проучване: Французите са най-гневни и най-силно настроени срещу елита

От шест огромни европейски страни, Франция е тази с най-гневното общество съгласно допитване, осъществено също в Германия, Испания, Италия, Австрия и Полша, съобщи ДПА.

Допитването, показано през днешния ден, два месеца и половина преди изборите за Европейски парламент, демонстрира, че 87 от французите таят " отрицателни " усеща, съпоставени с 86 % от испанците, 67 % от поляците, 63 % от италианците и 61 % от германците, съобщи Българска телеграфна агенция.

Около 49 % от французите са гневни, отвратени или уплашени; 39 % желаят радикална промяна; 81 % мислят, че елитите са против тях, демонстрират резултатите от изследването.

Чувствата против системата са по-силни във Франция през последните месеци и тяхно изражение са митинги като тези на " жълтите жилетки ".

Във Франция има също максимален дял на хора, които поддържат овакантяване на Европейски Съюз - 17 на 100. В Австрия последователите на овакантяване са 13 на 100, в Германия - 11 на 100, в Италия - 8 на 100, а в Полша и Испания - по седем %.

За Европейския съюз като цяло допитването предвижда изборни загуби през май за десноцентристката Европейска национална партия, социалдемократите и зелените, както и по-добро показване на евроскептиците и десните.

Проучването е осъществено от консорциум от европейски проучвателен институти от Италия, Германия, Франция, Испания и Полша.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР