От сезон 2023 във Формула 1 измина само едно състезание,

...
От сезон 2023 във Формула 1 измина само едно състезание,
Коментари Харесай

Договорите на 7 пилоти изтичат в края на 2023

От сезон 2023 във Формула 1 измина единствено едно съревнование, само че пазарът на водачи от дълго време няма почивен ден, а една трета от звездите в спорта имат контракт с отборите си до края на актуалната акция.

Начело на тази група е 7-кратният международен първенец Люис Хамилтън . Той и Мерцедес към този момент оповестиха, че ще договарят за нов договор и ще се схванат, само че договарянията към момента не са почнали. Тото Волф твърди, че не се тормози за новия контракт, а Хамилтън отхвърли догатките, че отсрочва подписването на новия контракт, защото желае да се убеди във опциите на новия автомобил на отбора W14.

Логан Сарджънт дебютира за Уилямс в Бахрейн, само че договорът му е единствено за 1 година. Ако американецът не се показа задоволително добре, то отборът ще го смени относително елементарно. В сходна обстановка е и Ник де Врийс , който също подписа единствено за 1 година с Алфа Таури, а съветникът на Ред Бул лекар Хелмут Марко към този момент съобщи, че през тази година Ник би трябвало да убеди шефовете си, че разполага с всичко належащо, с цел да остане в спорта.

Малко по-различно е ситуацията при Юки Цунода, който стартира третия си сезон във Формула 1. Но японецът най-сетне би трябвало да покаже на Алфа Таури, че има място в международния шампионат, както и че има смисъл вложенията в него да продължат.

Малко преди началото на сезон 2022 Хаас нае Кевин Магнусен на мястото на Никита Мазепин и в този момент датчанинът стартира втората си година по този договор. Сега с Нико Хюлкенберг отборът се надява на повече точки, само че в Бахрейн и двамата водачи нямаха опция за това. Нико се върна във Формула 1, само че единствено за една година и към края на лятото от отбора ще оценят представянето му, с цел да е ясно дали ще му бъде препоръчан нов контракт.

И най-после, Гуаню Джо у, като китаецът се показа впечатляващо като съотборник на Валтери Ботас в Алфа Ромео, само че и при него, както при Цунода, стигаме досега, в който би трябвало да се реши дали той ще остане във Формула 1.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР