От северозапад нахлу студен въздух, и във високите полета на

...
От северозапад нахлу студен въздух, и във високите полета на
Коментари Харесай

Снегът продължава, температурите падат още

От северозапад нахлу леден въздух, и във високите полета на Западна България и Предбалкана дъждът стартира да се обръща в сняг, съобщи Българска национална телевизия.

Валежите ще продължат и през днешния ден. В мощ е предизвестие от първа степен - жълт код, за мощен вятър в Западна България и снеговалежи във високите полета на Югозападна България.

В областите Перник, София, както и в региона на град София снежната завивка ще доближи към 10 cм., само че заради релативно високите температури ще вали "мокър " и тежък сняг и има заплаха от счупени клони и скъсани електропроводи.

В цялата страна вятърът ще е от северозапад, сдържан, краткотрайно мощен. С него ще продължи да нахлува леден въздух, температурите още ще се намалят и минималните ща са сред 0° и 5°, по Черноморието - към 7°, а оптималните - сред 3° и 8°, единствено в югоизточните региони, където след обяд ще има и слънчеви часове, до 10°-11°.

Значителни снеговалежи ще има в планините, изключително по високите елементи, в композиция със мощен и плевел северозападен вятър.

Температурите ще се намалят и в Боровец и Пампорово и дневните ще са негативни, а в Банско ще е към нулата.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР