От септември посещенията на Акропола в Атина ще бъдат ограничени

...
От септември посещенията на Акропола в Атина ще бъдат ограничени
Коментари Харесай

Гърция ограничава до 20 хил. дневно броя на посетителите на Акропола от септември

От септември визитите на Акропола в Атина ще бъдат лимитирани до 20 000 на ден, като в разнообразни часови диапазони на деня ще бъдат допускани друг брой хора, съобщи гръцкият министър на културата Ли́на Мендо́ни, представена от АНА-МПА и Българска телеграфна агенция.

Ограничителните ограничения ще засягат всички, без значение дали става въпрос за самостоятелни или групови визити. Те ще стартират да се ползват от 4 септември като част от пилотна стратегия, която цели да способства за сигурността на обекта на международното културно завещание на ЮНЕСКО и на чиновниците, както и да усъвършенства прекарването за посетителите.

„ Изготвя се график, съгласно който от 8:00 до 9:00 часа сутринта в обекта ще влизат 3000 гости. На втория час, от 9:00 до 10:00, посетителите стават 2000 и така нататък “, посочи Мендони.

Няма да има ограничаване за продължителността на визитите, посочи АП. В тази връзка Мендони разясни, че хората, които идват с проведени екскурзии или круизни кораби съставляват към 50 % от дневния брой гости и прекарват приблизително по 45 минути в обекта.

По отношение на продажбата на по-скъпи билети с обещания за по-бързо пропускане на входа, без изчакване на реда на опашката (т.е. билети от вида ‘skip the line’), Лина Мендони акцентира, че за съответния археологически обект няма по какъв начин да се предлага нещо сходно и предизвести, че става въпрос за машинация, написа в АНА-МПА.

Министърката загатна и че като мярка против горещините на входовете на Акропола са инсталирани засенчващи тенти, които евентуално ще се наложи да се употребяват и следващата година.

Ограничения на броя на посетителите ще бъдат наложени и за други известни археологически обекти в Гърция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР