От септември 2018 г. ГЕРБ влезе в политически упадък, ако

...
От септември 2018 г. ГЕРБ влезе в политически упадък, ако
Коментари Харесай

Първан Симеонов: ГЕРБ е в упадък, но може да прескочи политическия трап

От септември 2018 година ГЕРБ влезе в политически крах, в случай че партията удържи още няколко седмици, ще успее да прескочи политическия ров. Това сподели за седмичното обзорно предаване „ Метроном “ на Радио „ Фокус “ политологът и шеф на „ Галъп интернешънъл “ Първан Симеонов.
Според него ГЕРБ би трябвало да се радва, че има мощна съпротива и да се опасява да не се появи нещо ново, което в опит да попречи на Българска социалистическа партия, да попречи на тях. Масата гласоподаватели стартират да се оглеждат за генерални други възможности. Това има своите преимущества и дефекти, в които живеем към този момент две десетилетия, разяснява той.
Фигурите, които притеглят внимание, като нещо ново, съгласно политолога са президентът Румен Радев, Мая Манолова и шоуменът Слави Трифонов.
" Еднообразието е токсично за политиците. Целта на Българска социалистическа партия е да продължава да смъква разликата от ГЕРБ. Тук се появява парадоксът. Когато толкоз гневно се сражаваш с ръководещите, стягаш и техния лагер и не ги оставяш да употребяват личните си неточности ", разяснява Симеонов.
" По-добрата тактичност на Българска социалистическа партия би била да остави ръководещите да се пържат в личен сос, само че свръхенергичната Българска социалистическа партия не може да спре да върти колелото. Това може да направи по този начин, че от пренавиване Българска социалистическа партия да загуби, а ръководещите да се стегнат и да вдигнат гарда от този непрекъснат пердах по себе си. Точно това е и повода ГЕРБ към момента да водят “, изясни той.
Според Първан Симеонов политиката ни се намира в парадоксална обстановка на динамична неподвижност. Цикличността, на която сме очевидци близо две десетилетия, мина в зацикляне, сподели още той и добави, че живеем с непрекъснат скандал, който даже към този момент не ни прави усещане.
Партийните мрежи, вкоренените партии и твърдите ядра сработват за печелене на евроизбори, сподели Симеонов, разяснявайки вероятната поява на “нови играчи “ по време на изборите за Екологичен потенциал.
„ Протестното пространство, това, което в последно време се характеризира като патриотично, консервативно, само че по същината си е протестно против статуквото. Там има шнасове, относително положителни. За Обединени патриоти, въпросът е дали ще си останат обединени. Въпросът е дали пък към този момент това „ обединени “ не им тежи. Част от играчите в това пространство направиха много, с цел да се карат между тях, с което стартират да торпилират възможностите на цялото. Там неподозирана големина е господин Джамбазки, който по класациите е най-активен български евродепутат. Джамбазки съдържа още загадачност, оригиналност – следва да разберем каквът е мажоритарния бонус от неговото присъединяване. Там е едната евентуална незнайна на тематика „ нови играчи “ и появяването им “, разяснява Първан Симеонов.
Като друга огромна незнайна Симеонов дефинира това дали ще се появи някой същински нов и като най-често спрягано име уточни Слави Трифонов.
" В обединението „ Обединени патриоти “ следва прегрупиране, което скоро ще следим. Обединените патриоти направиха много сложни неща. Удивително е да се следи, по какъв начин са на път да се провалят в по-лесните. Имат пред себе си нагледния образец на Реформаторския блок - имат личния си опит и грешките на другите, от които да се учат ", съобщи Симеонов.
„ Там ми се коства, че ще завоюват тези, които съумеят да покажат двигателна сила в някаква посока, тъй като сега част от Обединените патриоти приказва на себе си, приказват един на различен, а не на публиката. Онези, които по-успешно приказват на публиката, ще съумяват да дърпат напред и може да увлекат след себе си електората, до момента в който другите си приказват един на различен. Там възможностите са относително положителни, само че в случай че не престават в този дух, може да се окаже, че ще се окажат заедно зад борда “, съобщи Първан Симеонов.
Първан Симеонов сподели още, че това се схваща от всички в обединението, част от която се пробва да „ подвига цената си “ във вътрешнокоалиционния микс, само че вдигайки цената, най-после може да се окаже, че се обезценяват заедно.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР