От седмица в София случаите на заразените се увеличават и

...
От седмица в София случаите на заразените се увеличават и
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Имаме нужда авторитетни хора да говорят хубаво за ваксинациите

" От седмица в София случаите на инфектираните се усилват и през идващите 10 дни чакаме разпространяването на ковид да стане дифузно. В лечебните заведения към момента има запас от кревати ". Това съобщи пред БНР проф. Тодор Кантарджиев, съветник на Столичната община по имунизиране.

" При нужда няма да се поколебаем да бъдем безапелационни с нетежки, само че навременни ограничения.  Ако София и Пловдив тръгнат с доста случаи, това ще бъде доста тежко за здравната система на цялата страна ", разяснява още той.
 Проф. Кантарджиев предложи да се имунизират и децата Проф. Кантарджиев предложи да се имунизират и децата
В България се следи подправено епидемиологично благоденствие във връзка с COVID-19. Това сподели в изявление за предаването „ Добър ден,...

По думите му през летните месеци методът на министерството е трябвало да бъде напълно друг:

" Лятото както беше в целия цивилизован свят, трябваше да се каже - който желае да върви по заведения, на концерти, на театри, би трябвало да се имунизира. Тогава обаче напъните на служебното министерство бяха в разчистването на персонални сметки. Прехвърлянето на отговорност няма да докара до нищо положително. Трябва авторитетни хора, на които обществото има вяра, да приказват за имунизациите хубаво, а не да се вършат послания от министерството, които са смайващи ".

Проф. Кантарджиев сподели също, че нормално възрастните са тези, които заразяват децата, по тази причина е значимо, в случай че няма задоволително имунизирани учители, те да носят маски в образователните заведения.

В умозаключение проф. Кантарджиев предвижда, че поради ниското равнище на имунизация у нас " следващата година, когато в цяла Европа заведенията и курортите ще бъдат отворени, у нас никой няма да желае да пристигна ".
 Проф. Тодор Кантарджиев: Когато хората се имунизират стават по-весели и спокойни Проф. Тодор Кантарджиев: Когато хората се имунизират стават по-весели и спокойни
Прогнозите сега за развиването на епидемията би трябвало да ги дава министър Кацаров. Това сподели проф. Тодор Кантарджиев, съветник по в...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР