От седмица главният прокурор е и в Twitter, за да

...
От седмица главният прокурор е и в Twitter, за да
Коментари Харесай

От какво и от кого прокуратурата ЧИСТИ БЪЛГАРИЯ

От седмица основният прокурор е и в Twitter, с цел да облъчва публиката с гръмки и претенциозни, само че нямащи нищо общо с действителността лозунги. Два-три дни по-късно започва и личният му интернет уебсайт. Което не му пречи, както и до момента, по няколко пъти дневно да изгрява от телевизионните екрани, с цел да дръпне следващата си тирада.

Сред някои пластове от популацията (по-доверчиви, неизкушени в правото и незапознати с правилата на действие на правораздаването и на демократичната система като цяло) медийните изяви на основния прокурор може и да се харесват със своята демонстративна угриженост за " бедните и онеправданите ". Като да вземем за пример: " Това е проблем на българската правосъдна власт и на българската страна – че не влизат хората, които разполагат с пари, власт и въздействие, където им е мястото – в пандиза ".

За останалите обаче тези изяви са просто популизъм. Толкова подправен и първичен, че всичко би могло да бъде доста смешно – като остарял милиционерски анекдот.

Но, в действителност, е съществено и даже ужасно.

Първо, тъй като ролята на журналист и политически коментатор е безусловно неприемлива за заемащия този пост. Така той не просто компрометира самия себе си, само че ежедневно убива престижа на институцията, която олицетврява, и доверието в нея.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР