От SEC информираха, че връщат заявленията, тъй като компаниите не

...
От SEC информираха, че връщат заявленията, тъй като компаниите не
Коментари Харесай

SEC върна подадените заявления за регистрация на Биткойн ETF

От SEC осведомиха, че връщат заявките, защото фирмите не са показали спот Биткойн борсата, с която имат намерение да сключат съглашение за шерване на надзора, нито са дали задоволително информация за детайлностите на тези съглашения.

Според осведомени източници Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC) е декларирала, че последните заявки, подадени от мениджъри на активи за пускане на Биткойн борсово търгувани фондове (ETF), не са задоволително подробни.

Информацията гласи, че SEC е уведомила тържищата Nasdaq и Cboe Global Markets, които са подали заявките от името на мениджъри на активи като BlackRock и Fidelity Investments, че заявките не са задоволително ясни и изчерпателни.

Борсите и мениджърите на активи имат опция да актуализират заявките, с цел да отговорят на забележките на регулатора и да ги подадат още веднъж. От Cboe към този момент са преработили и подали още веднъж своите заявки в отговор на противоположната информация от SEC.

Следвайки стъпките на BlackRock, няколко обичайни и крипто мениджъри на активи, в това число Fidelity Investments, Ark Investment Management, Invesco, WisdomTree, Bitwise Asset Management и Valkyrie, или възобновиха, или промениха заявките си за спот Биткойн ETF.

Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC) към този момент е отхвърляла заявки за сходни ETF-и, базирайки се на опасения за измами и манипулиране на пазара. Въпреки това към този момент има няколко налични ETF, които имат фючърси върху Биткойн.

Впоследствие Cboe подаде още веднъж заявки в петък за спот Биткойн ETF от името на Fidelity, WisdomTree, VanEck, Invesco и Ark Investment Management. В модифицираните заявки към този момент се показва, че тези шефове на активи чакат да сключат съглашения за шерване на надзора с Coinbase.

Nasdaq към момента не е подала наново заявката си за BlackRock, само че се чака също да подписа сходно съглашение с Coinbase, съгласно източник, осведомен с въпроса.

С повторното подаване на заявките мениджърите на активи са изправени пред закъснение от най-малко седем дни в конкуренцията си да бъдат първите, които ще пуснат спот Биткойн ETF.

След повторното подаване SEC разполага с 15 дни, с цел да разгласява заявката за обществен коментар. В рамките на този интервал SEC може да върне поръчката до седмия ден. След приключването на 15-дневния период SEC разполага с 240 дни, с цел да утвърди или отхвърли подаването.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР