От СДВР нямат данни за отвличането на сина на Миньо

...
От СДВР нямат данни за отвличането на сина на Миньо
Коментари Харесай

5 месеца полицията не знае Стайко Стайков да е отвлечен

От Столична дирекция на вътрешните работи нямат данни за отвличането на сина на Миньо Стайков - Стайко Стайков . В продължение на 5 месеца - от както Стайко Стайков е разгласен за търсене, няма сигнал или въобще данни за похищение .
Това разгласи основният секретар Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов на брифинг пред публицисти.

Синът на Миньо Стайков - Стайко Стайков схванал на 27 януари, че е търсен и е изразил предпочитание да сътрудничи на прокуратурата , разгласи от своя страна наблюдаващият прокурор по делото Ангел Кънев.

Той добави, че прокуратурата е сезирала Интерпол за задържането на сина на Миньо Стайков - Стайко Стайков .

Назначена е експертиза за здравословното му положение и дали може да взе участие в правосъдното произвеждане . Има издадено разпореждане за 72-часово задържане. Ако положението му разрешава, се чака да бъде поискана най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража ".

Кънев напомни, че е получавал редица отчети от спецчастите от чужбина, ГДНП и Столична дирекция на вътрешните работи, разпитали са околните му и никой от тях не е декларирал, че Стайко Стайков е бил похитен.

" Ние не знаем дали той е бил похитен ", акцентира прокурорът.

Адвокатът ще бъде свикан за отсъствието на Стайко Стайков и ще дава отговор за неговите изказвания къде се е намирал обвиненият, до момента в който Интерпол са го издирвали.

В телефонен диалог с прокурора юристът също по този начин не е загатнал, че клиентът му се намира в болница, че е ранен или че е похитен. Прокурорът Кънев схванал в допълнение от Столична дирекция на вътрешните работи за този сюжет .

От думите му стана ясно, че юристът, който е защитавал Стайков, имал подписано пълномощие, само че не може да бъде позволен още веднъж като отбрана по делото , тъй като е представлявал процесуално неговите близки.

" Има процесуално нарушаване и не можем да го допуснем до разпит ", изясни прокурорът.

Припомняме, по-рано денем бе обявено, че търсеният от Интерпол Стайко Стайков е бил похитен, измъчван и пренебрегнат . Той е открит от свои близки в региона на София. Преди да стане ясно, че е похитен, неговият юрист е внесъл документи в Спецсъда, че Стайко Стайков бил подготвен да спомага.

В ареста е татко му - предприемачът Миню Стайков .

Припомняме, на 5 септември, профилираната прокуратура стартира следствие и влезе в офисите и на сдруженията " Винпром Карнобат " ООД, " Сис Индустрийс " ООД и " Топаз Мел " ООД.

Ден по-късно стана ясно, че Специализираната прокуратура е повдигнала обвинявания на осем души за присъединяване в проведената незаконна група, ръководена от Миню Стайков.

Стайков е упрекнат, че началник на проведена незаконна група за произвеждане на цигари без бандерол, данъчни закононарушения и пране на пари.

Става въпрос за притежателя на " Винпром Карнобат " и " Сис индустрийс " Миню Стайков, сина му Стайко Стайков, сина на кмета на Карнобат Иван Димитров, както и още петима с букви Ц.К., М.К., Б.Х., А.Т. и Д.Д.

Тогава Стайко Стайков не беше открит и го оповестиха за търсене в Интерпол.

По-късно стана ясно, че прокуратурата е не запомнила да внесе шест тома от материалите по делото.

През ноември Спецсъдът запорира имуществото на Миню Стайков. Месец по-късно го остави за непрекъснато в ареста.

На съвещанието по делото от 11 декември Миню Стайков влезе в инвалидна количка. Според отбраната му, за престоя зад решетките той е измършавял с 10 кг.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР