От СДС останаха само орлите заради ДСБ, заяви пред ПИК

...
От СДС останаха само орлите заради ДСБ, заяви пред ПИК
Коментари Харесай

Георги Марков: Заради ДСБ, от СДС останаха само орлите


От Съюз на демократичните сили останаха единствено орлите поради ДСБ, съобщи пред ПИК депутатът от ГЕРБ Георги Марков.

Два месеца преди изборите за европейски парламент, Европейската Народна партия е разтърсвана от вътрешни кавги. Причина стана искане на няколко от по-малките партии в нея, които упорстват партията на унгарския министър председател Виктор Орбан ФИДЕС да бъде изключена. И до момента в който огромните европейски партии изрично не желаят това, то един от най-яростните покровители на това искане е българският евродепутат от ДСБ Светослав Малинов. Крайното решение ще бъде взето на 20 март.

Има ли заплаха ЕНП да остане без един от най-силните си сътрудници и по този начин да се лиши от политик от международен мащаб, какъвто безспорно е Виктор Орбан? Ще се огъне ли унгарският министър председател, задава ли се нов десен алианс, паралелен на ЕНП, както и каква е ролята на ненадейно появилата се още веднъж под прожекторите след дълготрайно безмълвие ДСБ в убийството на Съюз на демократичните сили и връзките на партията със Сорос, организация ПИК потърси за извънреден коментар депутата Георги Марков, който има най-хубави наблюдения върху провежданата политика в Унгария.

С него беседва Ивайло Атанасов:

- Г-н Марков, ДСБ е под ново название „ Да, България “ и стартира едновременна офанзива против Виктор Орбан и изключването му от ЕНП и против Бойко Борисов, обвинявайки го в огромни грехове след срещата му с Дмитрий Медведев и, че е слял партията си с страната.

- ДСБ е селска партия-джудже, сътрудник на Българска социалистическа партия, умъртвило Съюз на демократичните сили и би трябвало да бъде изключено от ЕНП. Безобразие е, че тази партия от един файтон хора, е в ЕНП и нападна ръководещата партия с огромен престиж в ЕНП, каквато е ГЕРБ. При това, до момента в който беше в Народното събрание гласоподава избор на съмнение против Борисов, дружно с някогашните комунисти. Днес тя приказва с езика на соцрепортерката Елена Йончева, че ГЕРБ е формация. Само дето шефът на групировката събра 34 министър-председатели в София, което е без казус в новата история на Европа, по-късно китайският министър председател Ли Къциян и още 16 европейски водачи, във Варна учреди Балканска четворка. Меркел му следи кръвното, Макрон го назовава „ моншер ами “, Вучич и Орбан го наградиха, а Заев смъкна и му даде своя медал. Ципрас му вика, че може да ръководи Организация на обединените нации, а султан Ердоган се изповяда точно на него за опита да го убият.

- Защо ги наричате убийци на Съюз на демократичните сили?

- Това е исторически факт. Тези хора, станали известни и доста богати на гърба на Съюз на демократичните сили го напуснаха и обявиха, че не желаят да извървяват към този момент своя път към сините гласоподаватели. Разцепиха грубо Съюз на демократичните сили, дружно със Софиянски и трите СДС-та бяха бити поединично и непрестанно до момента в който изчезнаха. Казаха, че моят другар Петьо Стоянов не е техният президент и получиха своя президент – Първанов. Заради тях от милионния протест на Съюз на демократичните сили на 7 юни 1990 година са останали единствено орлите.

- Но политолози и публицисти ги назовават градска десница, а вие им викате селска партия.

- Те не са дясна групировка, тъй като приказват с езика на Сорос и неолибералите. Евродепутатът им някакъв-никакъв, гласоподава против България дружно със „ зелените “ да няма въжен превоз на Банско. Срещу България, тъй като Банско е народен обект от стратегическо значение за туризма, за спорта, за района, за здравето и още, и още. Лидерът им, някакъв псевдогенерал, не е освен от София, а изобщо не е от град! Той е роден в едно малко селце на стотици километри от столицата. Нямам нищо против селското население, само че по тази причина им споделям, че са селска партия.

- А от кое място идва злобата на ДСБ към Виктор Орбан?

- От Сорос, който не може да преживее, че Орбан го изгони от Унгария тъкмо 30 години, откакто изгони руските танкове. Чудя се на Виктор, който е някогашен заместник-председател на ЕНП и неведнъж е идвал да поддържа Съюз на демократичните сили и е дал своя вот тази партия-джуджета да влезе в ЕНП. Храни куче да те лае. Но се надявам Борисов да спре с прекомерната си приемливост и да употребява връзките си с Манфред Вебер и Джозеф Дол и да ги изхвърли като мръсно коте от ЕНП. Не знам Сорос дали още им заплаща вноската. Знае го несъмнено Ванката Кръстев, тъй като не може да не му е споделил, че ДСБ е нарицателно в България, умъртвило синята концепция. Бившият им водач на ДСБ назова Борисов „ бай хуй “, като ли че Бойко тъкмо по този начин го е носил до Меркел, а той го беше качил на тил.

- Ще изключат ли Орбан от ЕНП? Защо той упорства да остане?

- Дори и след гибелта му, Орбан продължава да е захласнат от духа на великия Хелмут Кол, чиито любим и възпитаник бе до края на живота на великия дъртак, обединил Германия. През 2016 година той първо посети Жискар д`Естен по случай 90-годишнината му, а по-късно 50 минути бе последният политик, приказвал с Кол в неговото жилище. Бе единственият чужденец на вечерята в кръчмичката на канцлера, поканен от брачната половинка му Майке. Виктор споделя: „ Кол ме одобри и предложения, не виждам от тия кой ще ме изгони “. Сантименти, какво да правиш.

- Юнкер ли е повода за спора сред Орбан и ЕНП?

- Виктор е разлепил плакати в Унгария със фотосите на Юнкер и Сорос по какъв начин се хилят. Отдолу написа „ Унгарците би трябвало да знаят истината “. Няма обидни изречения. А истината е, че Юнкер одобри в Брюксел тъкмо под знамето на Европейска комисия, където приема държавни и държавни ръководители, Сорос. Като какъв? Като полубог? Взе да го целува, както Хонекер целуваше Брежнев. В интерес на истината самият Сорос се погнуси и дръпна. Но по този начин се реши идиотщината с квотите – мигрантите да бъдат заселвани от Западна Европа в други страни макар тяхното отвращение – да идат примерно от Германия в Словакия. Орбан сподели: „ Това е нашият дом и никой няма да ни споделя с кого да живее в него “. Проведе референдум по въпроса, който завоюва с 99% на 1%. В гласоподаватели – 3 360 000 против квотите и едвам 50 000 - един стадион „ Васил Левски “, за квотите. УНГАРИЯ НЯМА ШЕФ, им съобщи маджаринът. Сега ще имат нови табла, този път на Сорос с Тимерманс, който упрекна унгарския министър председател, че е антисемит, само че Нетаняху кацна в Будапеща и поддържа Виктор. Темерманс е за гей-браковете, джендър идеологията, мигрантите и така наречен разнообразие. Орбан е за националната еднаквост, националния суверенитет, християнските обичаи, обичайният брак и против мигрантите. Направи страната се от най-сигурните в Европа. „ Орбан стопанската система “е всепризната като сполучлива. Затова и унгарецът се бори в Унгария да има маджарски деца, а не мигранти и е на път да го направи.

- Какво ще се случи на 20 март в ЕНП? Ще изключат ли Орбан? Кой ще завоюва и кой ще загуби? Орбан назова партии-джуджета, десетина на брой, които желаеха изключването му, като идеалните идиоти, цитирайки Ленин – хора които работят за европейската левица.

- Орбан няма да се огъне. Германците ще решат въпроса, само че отговорът не е елементарен. Те би трябвало да помислят върху следните неща: първо – въпреки всичко първата тухла от Берлинската стена 1989 година лятото падна в Унгария. Но не от земетресение. Хиляди източногерманци минаха в Австрия на пикника в град Шопрон, тъй като Унгария отвори границата. А в това мероприятие интензивно взеха присъединяване членовете на партията ФИДЕС от града, чийто съосновател е Виктор.

На второ място Орбан е единственият достоверен антикомунист от европейските водачи, с политическа биография от далечната 1988 година като отстъпник. ТОЙ Е БОРЕЦ ЗА ДЕМОКРАЦИЯТА. ОСТАНАЛИТЕ СА НАСЛЕДНИЦИ НА ДЕМОКРАЦИЯТА.

На трето място Орбан сега ръководи отлично Унгария след три поредни победи с по две трети болшинство. Сондажите демонстрират, че в разногласието с Юнкер 82% от маджарите са с него.

На четвърто място, изключването на Орбан ще подсети на Съветския съюз и комунизма, когато водачите не можеха да се подлагат на критика. Всъщност Орбан не наскърбява Юнкер. Той беше, дружно с Джеймс Камерът срещу избирането му през 2014 година Няма по какъв начин да не се признае, че Орбан беше прав 2015 година Днес в Германия се вихри миграцията на ножа, изнасилването на малолетни и премазването на стотици жители. Да си спомним Берлин, да си спомним Кандел, Кемниц, Кьотен, Фрайбург, Нюрнберг. Унгария спомогна бедите в Западна Европа от миграцията на ножа да са по-малки, затваряйки границата.

Най-накрая не би трябвало да се подцени, че той може да стане неминуем съдружник на новата европейска християнска десница – знаят се околните му връзки със Салвини, който той назова „ своя воин “. Да не приказваме за връзките му с Качински, с който обядват всеки месец. Орбан е неприкрит любим на Льо Пен, която го засипва с похвали след всеки извоюван избор. Сърдечен другар на Щрахе и Германия, на Вилдерс в Холандия. Той е харесван и от „ Алтернатива за Германия “ и Янша в Словения, както и от шведските демократи. Чисто аритметично ЕНП ще загуби един министър председател – от пет те ще станат четири сега. И без това в рекордно ниско плануваните 180 депутата за идващия Екологичен потенциал, ще имат 12-13 или 14 по-малко, защото Унгария има общо 21, а ФИДЕС ще завоюва почти толкоз. Вътре в Унгария Орбан ще завоюва, тъй като унгарците не обичат да ги командват. Справка – единственото всенародно въстание и пердах с 3000 руски танка в трагичната 1956 година и така нататък Това е страната, направила най-хубавия парламент в света, първото метро в Европа, първата ледена площадка в Европа и основава цялостен род в музиката – оперетата. Унгарците имат самочувствието, че са европейци без служебна записка, че са членове на Европейски Съюз.

Трябва да се намерения и за обвиняванията, че Орбан е сътрудника на Путин. Орбан просто търгува с руснаците, от което унгарските фермери са доста удовлетворени, както и огромното фармацевтично дружество „ Гедеон Рихтер “, което откри превъзходен пазар на медикаменти в Русия. Същото се отнася и за Китай, тъй като Китай направи банка, в този момент има пряк полет от Шанхай до Будапеща, градът е залят от китайски туристи и стартира построяването на влака стрела Будапеща – Белград. Прочее, в случай че Орбан би трябвало да бъде изключен от ЕНП поради връзките си с Путин, какво да кажем за Макрон, който беше на форума в Санкт Петербург и подписа не три, както Унгария, а 50 търговски контракта с руснаците. Това са новите действителности в Европа. На 20 март ще се види кой крив, кой прав. При всички случаи Орбан няма да е губещият. Прочее, на елементарния маджарин му е все тая дали ФИДЕС е в ЕНП или не. Важното му е да живее несъмнено и добре, което е реалност.

- В последна сметка обрисува ли се нов десен алианс, паралелен на ЕНП?

- Той е съвсем подготвен. Във вторник вечерта полските консерватори споделиха, че чакат с отворени прегръдки Орбан. Същото споделиха и Салвини, и Щрахе. Вероятността да има нов десен алианс, паралелно с ЕНП е доста огромен.

- И най-после - какво мислите за необятно лансираната концепция на Макрон докрая на годината да има полемика за бъдещето на Европейски Съюз?

- На Франция й отива да е основател на подобен конгрес още повече, че сегашният контракт на Европейски Съюз е привършен. Той е приспособен за Европейски съединени щати, каквито няма да има.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР