От сдружението Левски на левскарите“ поискаха днес официално на пресконференция

...
От сдружението Левски на левскарите“ поискаха днес официално на пресконференция
Коментари Харесай

Черни облаци надвиснаха на Наско Сираков: Поискаха официално акциите на „Левски“

От сдружението „ Левски на левскарите “ желаеха през днешния ден публично на конференция мажоритарният притежател на футболния клуб Наско Сираков да им трансферира акциите си.
От организацията считат, че легендата на „ сините “ е във финансова взаимозависимост от компанията, която е спонсор на клуба и това пречи на развиването на „ Левски “. От сдружението заявиха, че имат сделка да получат миноритарния пакет от акции на концерн „ Синя България “, който е 10 %.
„ На 2 декември се организира среща сред членовете на „ Левски на левскарите “. На тази среща направихме анкета в писмен тип и беше препотвърдена нашата цел – да върнем Отбора на народа на народа – в ръцете на левскарите. Ще се борим за тази цел до нейното реализиране. В близко бъдеще съдружие „ Левски на левскарите “ ще придобие пакета от акции на Тръст „ Синя България “. По този метод „ Левски на левскарите “ ще стане миноритарен притежател на Левски
Голямата неточност в „ Левски “ бе, че не се даде цялостната оперативна власт на Станимир Стоилов и Ивайло Ивков. От какво произлиза тази неточност? „ Левски “ продължава да се ръководи тоталитарно и властническо. А това би трябвало да става по либерален принцип, както се случваше десетилетия. За това не е отговорен актуалният мажоритарен притежател.
Не сме седнали да съдим един човек, който ни е донесъл толкоз наслада като футболист. Като управленец не се приближава до качествата си на футболист “, съобщи ръководителят на сдружението Димитър Костадинов, предава 24 часа.
От „ Левски на левскарите “ са безапелационни, че имат зад тила си няколко компании и състоятелни хора, които са подготвени да влагат съществено в клуба, само че това ще стане единствено при отдръпването на Сираков и смяна на сегашния метод на ръководство.
След напускането на треньора Станимир Стоилов поради противоречие с методите на ръководство на Сираков в края на март има съществено разделяне измежду „ сините “ почитатели. Една част от тях не престават и до момента на всеки мач да желаят Наско Сираков да си тръгне от „ Герена “.
„ Мажоритарният притежател носи виновност да има разделяне измежду почитателите. Направи по този начин и Станимир Стоилов да си тръгне. Той сподели, че не му харесва ръководството на клуба. Той е човек с име, достолепие и чест, и реши, че няма да взе участие в следващото загробване на клуба. Той е единственият, който можа да сплоти почитателите. Това разделяне тлееше и преди този момент “, добави Костадинов.
Мъри е член на управителния съвет на сдружението и съгласно Костадинов всички решения на сдружението са взети с негово единодушие.
„ Нещата са пределно ясно чисто механически. След първата си конференция казахме, че който лъже в „ Левски “ е редно да напусне. Стана по този начин, че тези, които споделиха истината напуснаха, а този, който лъже – остана. Мажоритарният притежател от ден първи е във финансова неплатежоспособност.
Единственото почтено нещо е да подава акциите в клуба. От това следва, че вторият по огромни акционер може и ще свика Общо заседание на акционерите. Там на демократично заседание ще бъде определен нов контролен съвет, който ще избере директорски съвет “, сподели още Костадинов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР