От създаването си през 2012 г. най-голямата платформа за доброволчество

...
От създаването си през 2012 г. най-голямата платформа за доброволчество
Коментари Харесай

Необикновената изложба на героите на България

От основаването си през 2012 година най-голямата платформа за доброволчество в България TimeHeroes.org се гордее с близо 90 000 доброволци, които са подкрепили над 2500 начинания допълнително от 300 обитаеми места в България.
 Павел Кунчев, TimeHeroes и Годишни награди за доброволчество ГЕРОИТЕ
Героите на нашето време

Павел Кунчев за доброволчеството, за TimeHeroes и за Годишните награди за доброволчество ГЕРОИТЕ

Всички тези доброволци имат регистрация в уеб страницата и най-малко един път са натиснали зеления бутон " Ще вземам участие " в някоя от задачите. Което означава, че най-малко един път са били подготвени да се отбият до куриерски офис, с цел да изпратят скъпа и нужна движимост на чужд, да прекарат един ден в обществена кухня, с цел да зарадват някого с топла храна, да разходят куче от подслон... Или просто, да поддържат нечия борба за по-добър живот с най-безценния си запас - своето време.

През сегашния октомври TimeHeroes.org чества своя 10-годишен празник. Прави го с невероятна интерактивна галерия " Ще вземам участие!: 10 години TimeHeroes през обектива на Денислав Стойчев ".
 Екип на Спасителен център за диви птици на „ Зелени балкани ” освобождава в природата оздравял царски орел

Екип на Спасителен център за диви птици на „ Зелени балкани ” освобождава в природата оздравял царски орел

Денислав Стойчев е документалният фотограф, който през последната година пропътува над 5000 километра, с цел да снима 27 доброволчески акции. За това време той съумява да улови моменти на взаимопомощ и подпомагане сред доброволци, работещите в гражданския бранш и хората, които получават поддръжка.

За разлика от други изложения, " Ще вземам участие!: 10 години TimeHeroes през обектива на Денислав Стойчев " има потребност от всички нас, с цел да бъде довършена. Затова и освен да прегледат, посетителите ѝ ще могат да допълнят главните фрагменти, подбрани от куратора Надежда Павлова, с останалите фотографии, които към момента не са ситуирани на стените на галерията. 
 Две девойки се радват на получени коледни дарове от незнайни добродетели

Две девойки се радват на получени коледни дарове от незнайни добродетели

А фрагментите улавят взаимоотношението сред ментори и деца от уязвими групи, доброволчески дни в обществени кухни, разходки на доброволци с хора с увреждания, едно дежурство на горещата линия за потърпевши от принуждение на " Асоциация Анимус ", високопланински почиствания, дела в поддръжка на животни, културни фестивали, безсънните нощи във Варна по време на първите дни от войната и напъните на доброволци и бежанци да основат собствен " Втори дом " в Пловдив.
 Фестивалът Open Buzludzha 2022 обезпечава средства за обезопасяване на паметника “Бузлуджа ” и отварянето му за гости

Фестивалът Open Buzludzha 2022 обезпечава средства за обезопасяване на паметника “Бузлуджа ” и отварянето му за гости

" Фотографиите на Денислав описват за положителното, в което можем да участваме. Доброто, което не е облечено в бални рокли, лъскави обувки и силикон, а едно такова непретенциозно, само че същинско, без микрофони и лимузини, дето ще го срещнеш по разрушени междуселски пътища и ще пътуваш няколко дни до него ", споделя Надежда Павлова.

Откриването на интерактивната галерия " Ще вземам участие " е на 4 октомври от 18 ч. в софийската галерия Doza. Всеки, който желае да я види и да взе участие в нея, може да го направи до 14 октомври.
 Доброволци вземат участие в облагородяването и разрастването на приюта за кучета Every Dog Matters в Костинброд

Доброволци вземат участие в облагородяването и разрастването на приюта за кучета Every Dog Matters в Костинброд

Паралелно с изложбата екипът на TimeHeroes готви и редица събития, включващи видеа с авторска лирика на Петя Кокудева, Албена Тодорова и Стефан Икога с фокус върху груповата мощ на доброволчеството, както и особено печатно издание с фотографии на сниманите от Денислав Стойчев начинания, което ще се популяризира гратис на разнообразни места в цялата страна.

Кампанията ще завърши в края на годината, а по случай Международния ден на доброволчеството (5 декември) част от сниманите от Денислав фрагменти ще излязат и в градска среда, където също ще могат да бъдат прегледани свободно, с цел да доближат до по-широка аудитория.
 TimeHeroes, Героите 2020 и кои са доброволците и организациите, удостоени с премията
Това са заслужилите герои на 2020

Добрите хора са измежду нас и оказват помощ

" Ще вземам участие!: 10 години TimeHeroes през обектива на Денислав Стойчев " е в изложба Doza от 4 до 14 октомври. Повече информация има във Фейсбук.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР