От създаването на Общински фонд Култура“през 2015 г., до преди

...
От създаването на Общински фонд Култура“през 2015 г., до преди
Коментари Харесай

Близо 80 проекта са получили финансиране през годините от Общински фонд „Култура

От основаването на Общински фонд „ Култура “през 2015 година, до преди есенната сесия,близо 80 плана са получили финансиране, заяви ръководителят на Управителния съвет на фонда Соня Келеведжиева.

Тя разясни, че Сливен е една от общините в страната, която има опция да подкрепя културата и изкуството, като за реализирането на планове в тази посока, са отпуснати над 150 хиляди лв. и са постъпили и прегледани над 120 плана.

През годините фондът е финансирал неведнъж планове на културни институти в града – на Държавния куклен спектакъл, на Драматичен спектакъл „ Стефан Киров “, на Художествена изложба „ Димитър Добрович “, организации, учебни заведения, читалища, издателства, както и самостоятелни създатели, в това число, бесарабски българи-творци.
Подпомогнато е и издаването на 2 и 3 том на „ Опит за история на град Сливен “ на доктор Симеон Табаков. В тази връзка Соня Келеведжиева приветства подетата от кмета Стефан Радев самодейност – Община Сливен да преиздаде трилогията, отдадена на Сливен на писателя Цончо Родев.
От името на фонда тя изрази подготвеност да се включи като сътрудник в самодейността по преиздаването на епоса.

Чуйте:
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР